Eesti käsipallikoondis.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
31. oktoober 2013, 21:46

Käsipallikoondis alustas MM-valiksarja kaotusega

Eesti käsipallikoondis alustas MM-valiksarja, Kalevi spordihallis tuli täna tunnistada Bosnia ja Hertsegoviina paremust 29:26.

Avapoolajal jäi Eesti kaitse hõredaks, Bosnia läks juhtima 18:13. Teisel poolajal oli Eestil palju võimalusi mängu tagasi tulla, kuid olukordade realiseerimine jättis soovida. Dener Jaanimaa viskas 7, Mait Patrail 6, Jürgen Rooba 4 ja Mikk Pinnonen 4 väravat.

Eesti kohtub pühapäeval Lätiga, kes alistas Portugali samuti 29:26. Alagrupist pääseb edasi vaid võitja.

ÜLEKANNE

60. minut, lõppseis 26:29.

58. minut, seis 23:29. Jah. Midagi pole teha, kuid Eesti koondis alustab MM-sarja kaotusega.

55. minut, seis 23:28. Kas rong on läinud? Eesti jättis kasutamata ka 7-meetri-viske.

52. minut, seis 22:25. Pinnoneni värav lõpetab mõlemapoolse pika väravamõõna.

49. minut, seis 21:25. Eestlasted on luhanud järjest kolm suurepärast võimalust. Kõik on endiselt veel võimalik.

46. minut, seis 20:25: Teise poolaja esimestel minutitel tärganud lootus, et agressiivse kaitsega võib Eesti end mängu tagasi vinnata, kustus üpris  nobedasti. Mait Patraili ja Dener Jaanimaa väravad vähendasid kaotusseisu 15:18 peale, ent siis luhtusid Eestil kas tehnilise praagi või vastaste väravavahi Nebojsa Grahovaci oivalise tõrjetöö läbi neli rünnakut järjest ning Bosnia pääses ette 21:15 ja 25:18. Mait Patraili ja Kristo Voika väravatest vähendas Eesti kaotusseisu 20:25 peale. Kas siit suudetakse välja tulla?

Poolaeg läbi, seis 13:18: Too time-out 15. minutil Eestit suurt ei aidanud, sest peagi avastati end 10:15 kaotusseisust. Eesti väravavahid ei suutnud meeskonda peaaegu üldse aidata – Marius Aleksejev tegi null ja Eston Varusk kolm tõrjet. Põhijoonemängija Martin Johannson on teeninud kaks 2minutilist karistust ehk on ühe eemaldamise kaugusel punasest kaardist. Ainsana on rünnakul silma paista suutnud kuus väravat visanud Dener Jaanimaa. Kapten Mait Patraili arvel on vaid kaks tabamust.

15. minut, seis 7:10: Eesti senine ainuke eduseis oli Jürgen Rooba väravast saavutatud 1:0, mille järel haaras ohjad Bosnia ja Hertsegoviina, kes asus juhtima 2:1, 5:3 ja 10:7. Eesti vahetas juba 13. minutil väravavahti – tolleks hetkeks 0 (null) tõrjet teinud Marius Aleksejevit asendas Eston Varusk. Dener Jaanimaa on visanud kolm väravat, aga Eesti kapteni Mait Patraili ainsa viske Bosnia ja Hertsegoviina väravavaht Nebojsa Grahovac tõrjus. Eesti peatreener Jüri Lepp kasutas esimest mõtlemisaega.

ENNE MÄNGU:

Kahjuks ei saa seekord Eesti koondist abistada hiljuti tõsiselt kätt vigastanud ja operatsioonil käinud Janar Mägi, tervisemured segavad ka koondise liidrit Mait Patraili, kes sai viimases Saksamaa meistriliiga mängus tõsise obaduse vastu põlve. Näis, kui palju suudab ta täna endast anda.

Eestiga samasse alagruppi kuuluvad veel Portugal ja Läti, lõunanaabritega mängime juba pühapäeval. Omavahelises kohtumises jäid Portugalis peale lätlased 29:26. Alagrupist saab edasi vaid esimene.