Rauno Nurger üritab läbilööki USA ülikoolis. Foto: Mati Hiis
Korvpall
1. november 2013, 11:02

Eestis ei huvitunud Nurgerist keegi, USA-s liitub ta aga tippmeeskonnaga (5)

"Eesti esikolmikumeeskondadest ei võtnud minu värbamiseks keegi ühendust," tunnistas üks Eesti korvpalli võimalike tulevikulootusi Rauno Nurger. 19-aastane ja 208 sentimeetri pikkune noormees ei tee aga siinsete klubide olematust huvist numbrit.

Juba teist kuud harjutab ja õpib ta USA-s Sunrise Prep Shoolis ning kolmapäeval sai selgeks, et tuleval hooajal hakkab ta mängima üliõpilasliiga NCAA kõrgemas divisjonis osalevas OleMissi võistkonnas. Ameerika üliõpilaskorvpalli mainekas meeskonnas ootab teda juba ees teinegi eestlane, Janari Jõesaar, kirjutab Postimees

Suvel üheks Eesti U20 koondise liidriks olnud Nurgeri karjääri jätkamise suhtes oli korvpalliringkondades jutuks tema võimalik minek Leedu esiliigasse. Üks agent uuris võimalusi sokutada ta Itaaliasse ning huvi tunti ka Hispaaniast.

Noort korvpallurit asjaajamises aidanud Toomas Annuki sõnul meeldis aga Nurgerile endale USA-variant kõige rohkem. Ta leidis, et see on karjääri jätkamiseks parim valik, sest lisaks tugevatele treeningutele saab seal omandada ka ülikoolihariduse.