Kapten Mait Patrail sattus lätlaste pitsitusse ning Eesti kaotas 10 väravaga. Foto: EKL
Käsipall
4. november 2013, 07:00

Miks Eesti Läti käest 10 väravaga kolki sai? (1)

Kui neljapäeval 26:29 kaotus Bosnia ja Hertsegoviinale andis ilmse vihje, et Eesti käsipallikoondisel MM-valiksarjas edasipääsule loota ei tasu, siis eilne 25:35 kolakas Läti käest raius selle tõe kivisse. Kaotus kaotuseks, aga miks osutus skoor nii koledaks?

1. «Läti meeskond ongi meist hetkel selgelt parem. See on lihtsalt objektiivne tõde,» sõnas peatreener Jüri Lepp. Mait Patraili tasemel meest ei pruugi lõunanaabritel olla, aga üldine tagamängijate valik on laiem kui Eestil, ääre- ja joonemängijate tase väga korralik

2. Endale lastud 35 väravat tähendab, et kiirrünnakuid teeniti napilt, sest need algavad peale väravavahi tõrjetest, mida 35 võrku lennanud palli juures palju ei kogune. Ning kui nendest vähestestki kiirrünnakutest ei õnnestu kindlaid võimalusi väravasse toimetada, ongi edu raske loota. Eilegi tabas Eesti mitmes 1-1 olukorras väravavahti.

3. Eesti oli suutnud pärast 13:18 kaotatud poolaega vähendada vahe 17:20 peale, kui teeniti seitsme meetri vise. Eelmise karistusviske väravasse toimetanud Uku-Tanel Laast kandis parajasti 2minutilist karistust ja ei saanud viskama minna, kapten Mait Patrail ei tihanud (pole koduklubis juba aasta seda vastutust kandnud) ning nii saadeti tulle noor ääremängija Jürgen Rooba, kelle viske Läti puurivaht tõrjus. «Paha moment. Eks ta ikka murdis meid,» nentis Lepp.

***

MM-valiksari jätkub jaanuaris. Eesti edasipääsulootused on teoreetilised. Lepp: «Peame keskenduma aprillis peetavaks play-off’iks Šveitsiga, mis otsustab EM-valiksarja põhiturniirile pääsemise.»