Kas Reali peatreener Ancelotti ja Juventuse loots Conte kallistavad sama sõbralikult ka pärast tänast mängu? Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
5. november 2013, 10:00

Kas Ancelotti lõpetab endise tööandja teekonna?

Jalgpalli Meistrite liiga tänase mängupäeva otsustavaim duell peetakse B-alagrupis, kui seni kahvatult mänginud Torino Juventus võõrustab kodus tabeli liidrit Madridi Reali.

Eesolev kohtumine on Juventuse jaoks elutähtis, kusjuures nende vastast Reali juhendav Carlo Ancelotti üks endine töökoht on just Juventus, kellel kolme vooruga tabelis kõigest kaks punkti!

Paar nädalat tagasi jäi Juventus vähemusse ning kaotas Realile 1:2. Punase kaardi teeninud Giorgio Chiellini kannab täna võistluskeeldu, teda asendab eeldatavasti Andrea Barzagli.

Kui Itaalia kõrgliigas on Juventus leidnud hea hoo ja võitnud kolm järjestikust mängu, siis mannetuid esitusi Meistrite liigas – viigid Galatasaray ja FC Kopenhaageniga – see ei korva. Juventus on tabelis kolmas ja vajab hädasti punktilisa.

Ancelottile pakuks endise tööandja autilöömine kahtlemata moraalset naudingut. Oma kireva treenerikarjääri ühed raskemad aastad veetis ta just Juventuses ning kui hooajal 2000-2001 tuldi Serie A-s «kõigest» teiseks, vallandati Ancelotti päevapealt. Muuseas, Juventuse toonane kapten oli nende tänane peatreener Antonio Conte, kel võimalik nüüd endisele juhendajale kihvu näidata.

Madridi Real mängu tähtsust ei alahinda. Hispaania liigas alistati viimati 3:2 Rayo Vallecano, ent esitus Ancelottit ei rahuldanud ja koosseisus tehakse korrektiive. «Mängus alustab Raphael Varane, aga ma ei ütle, kelle asemel.»

Kui Juventus kaotab Realile ka kodus ning hetkel teisel kohal asetsev Galatasaray saab võõrsil jagu Kopenhagenist, paisub Türgi klubi edu valitseva Itaalia meistri ees juba viiele punktile, mis muudakse Juventuse šansid õhkõrnadeks.