Spordiblogi

Martin Plaser | Ma ei saanud pealt vaadata, kuidas maadlust ehk olulist osa minu elust hävitama asuti! (23)

LISA KOMMENTAAR

gramm9. november 2013, 14:50
Ühed oskavad meediaga suhelda, teised võtteid. Nii ongi. Peamine, et asi oleks tasakaalus. Plaseri isiklikud saavutused ei ole teema. Toetan Eesti maadlust ja igaüht, kes selle nimel midagi ära teeb!
Kade Ussike?9. november 2013, 14:38
Maadle sa kuidas oskad, võida tippvõistlustel või turniiridel medaleid (H.Nabi näiteks), aga keegi teeb ikka "Karelinit". Jah, M. Plaser ei maadle kõrgeimal tasemel, nagu enamik Eestimaa poisse ja mehi, aga nad olid ja on selle raske, meile palju kuulsust ning rõõmu toonud spordiala sees. Plaser on üks, kes erksama meelega "vanakesi treenereid" jt. asjapulgakesi EMLis "ärritasid". Aastaid oli maadlus peidus ja seda mitte ainult meil. "SUUR ÄRKAMINE" toimus alles tänavu - sellist "sajandiraputamist" oli väga vaja! Üle 3000 aasta elas maadlusmaailm rahulikult ja kohati ka üleolevalt laiseldes. ROKi algatus -maadlus olümpialt välja- kandis vilja ja mis tuli välja!? Maailmas tekkis suur vastasseis ROKi otsusele ja selles suures ja tõsises mängus olime ka meie eestlased, Martin Plaser, koos teistega, lausa eesliinil! Keegi kommenteerijates ei saanud aru maadluse osakaalust vabavõitluses, mis teha, paraku on MMA alternatiiv antiikolümpiaajaloos tuntud pankarationile ning kaasajas sellega nö. lepitakse aina rohkem. Olgu, jääb vaid loota, et TOETA EESTI MAADLUST mõtteviisi ei hävita maadlusega eriti lähedalseisvad inimesed ise, aga paraku on näiteid lausa nähtavalt/kuuldavalt siiski olemas! MIKS???
müüb9. november 2013, 13:59
Tehke järgi või ostke ära
see on ju see pidevalt militaarselt ärevil dormeo madrats9. november 2013, 13:09
Maadlusfanatt9. november 2013, 10:48
Pigem oli minu jutu mõte see, et umbes 5 aastat tagasi sellist inimest, vähemalt mina, ei näinud areenil. Viimased paar aastat me muidugi teame, kes ta on, sest ta nii edukalt maadluse toetamisega hakkama on saanud. Ma tahtsingi teada, kust ta järsku välja hüppa, eriti arvestades seda, et kui temast kuskil kirjutatakse, siis ikka eriti grandioosselt.
to võte9. november 2013, 09:40
ja sai viimase koha see aasta :)))
...9. november 2013, 09:37
Päris ahvatlev, higised kehad üksteise vastu liibumas napis rõivastuses, et peaks ka trenni minema....
võte9. november 2013, 00:35
Vaat lasteaia maadlusega saab maadelda lasteaias mitte Eestis medalile, eestlastel on ammu selline maadlusfilosoofia - õpi selgeks kõik kaitsed ja üks võtte... Lisaks muidugi veel see, et see absoluutselt ei puutu asjasse, kuidas Plaser maadleb, antud kontekstis :)
Drr8. november 2013, 23:12
Kas te olete näinud härra Plaseri maadlust??? Puhas 100% lasteaia maadlust, ei oska ja ei tea ühtegi võtet
Treener Arne.8. november 2013, 21:59
Martin on väga tubli ! Kui mees on võtnud südameasjaks Eesti maadlust au järjele tõsta, siis ole sa kas või olümpiavõitja aga ära tee teiste tegemisi maha,vaid otsi oma kodukoha maadlustrenn üles! Pane oma laps( poiss või tüdruk) maadlustrenni .Kui lapsi endal pole,küsi treeneritelt kuidas saan aidata! Abi vajadust on palju- mõned näited! Transport maadlus võistlusele,endise maadlejana-abitreener maadlustrennis,maadlusklubile reklaami ja sponsorite leidmine ,mõnele väiksele maadlejale maadlus saabaste muretsemine,maadlustrikoode muretsemine, jõuluõhtu korraldamine,suvelaagri läbiviimine jne... Enamus Eesti maadlustreenereid teevad seda aitähh eest ja entusiasmist leida uusi Georgisid,Kristjaneid ja Heikisid! Toeta Sinagi Eesti Maadlust!
vaba8. november 2013, 19:00
Vabamaadluses on noorte olukord parem kui kreeka-rooma tegelikult.
.8. november 2013, 17:28
On küll 2 erinevat asja, aga maadlejad on MMA üleujutanud, selgeks oppinud BJJ vajalikul tasemel ja paljud ka löömise, maadlejad talitsevad oma keha kõige paremini ja paljud neist on hirmsa löögiga. muidugi ei suuda kõik maadlejad seda ära õppida, kuid maadlustaustaga maailmatipp peaks olema hetkel 70%. Maailmas on MMA populaarsus ja maadlejate edu seal, palju kasutoonud,eriti kehtib see USA kohta, meil nagu alati läheb aega. Maadlus on parim baas MMAks ja see on juba maadleja valik kas ta tahab olümpia maadlust peale 23 eluaastat teha või MMAd, valik on enda teha.
parter8. november 2013, 17:21
ei sa aru miks artiklis ja ka kommentaariumis aetakse maadlus segamini MMA-ga. Ikkagi kaks erinevat asja...
Iceman8. november 2013, 16:15
Martin on mitmekordne juunioride ja noorte eesti meistrivõistluste medaliomanik, mitmekordne kaitseväe meister ja 3. koht 2012 eesti mv 96kg, 2 koht 2013 eesti mv 96kg.
to 8. november 2013, 15:34
Ei seda tea miks ja kuidas Plaser sellise koha sai, aasta varem oli kehakaalus 96 kg pronks ja 2013. aastal absoluutkaalus hõbe, see ei muuda asja et maadlusaktivistina ta kuldmedalit ei saaks. Meeskond töötab tal hästi, võimalusi kasutatakse ära, ideid jagub ja lisa on aina tulemas.Teisalt mis öeldakse aga inimeste kohta, kes samade relvadega/tegevusega erinevaid tulemusi loodavad...
to maadlusfanatt8. november 2013, 14:19
Plaser Martin on mitmekordne maadluse medalimees, käesolevalgi aastal Absoluutkaalus hõbe. Eelmine aasta 96kg kolmas, noorteklassis vabamaadluses mitu medalit, samuti kreeka-roomas. Spordikeskus korrus3 rajaja
to sinu mõte8. november 2013, 13:32
miks üldistad maadlejaid ? Maadlejad maadlevad, ametnikud tehku oma tööd! kes on maadlus ametnikud kes seda tööd peaks tegema ? maadlejatel võib Eestis probleemiks olla liiga kõrgel olev latt, see on ju meie eliit spordiala ja rahavussport, medalita jäämine on põrumine, samas kui teistel aladel on ka 30. koht autot väärt. kuigi ala harrastajaid on maailmas 30 miljonit on sama probleem igalpool. Maadlejate natuur tundub olevat liiga tõsine ja tagasihoidlik, tööd tehakse seal meeletult ei ole peale USA, Iraani, Türgi, AZE., Venemaa ja Saksamaa publikut kusagil. Üldiselt meediaplaan puudus kuni viimase ajani ja reeglitki olid idiootseks muudetud. Õnneks on suured muudatused ja vähemalt USAs on MMAs maadlejate ülivõimas edu toonud seal maadlusmatidele 40 000 noort viimase 8 aastaga, iga aasta taasavatakse keskooli ja ülikooli programme jne. Iga EESTLANE(laps) peaks käima vähemalt 6 kuud maadlustrennis! Põhimõteliselt toimib selline idee Soomes, kus peaaegu koik on kainud maadlus ja jäähoki trennis !
Sinu Mõte8. november 2013, 13:15
Lugupeetud Maadlusfanatt!
Täpselt nii ongi! See peaks olema üks korralik mõtlemiskoht ka teistele maadlusfanattidele - maadlus on aasta(kümne)id tiksunud ja tiksunud ja pildile kuidagi jõuda ei suuda. Tubli matitöö tulemusena on maadluses ports tõsiseid sportlasi, kes aeg ajalt tulemust teevad ja sähvatavad, kuid ka siis näevad maadluse eestvedajad tõsist vaeva, et needki pildile tõusmise võimalused kasutamata jätta.
Lõpuks tuleb üks mees metsast, kellel nimeks Martin Plaser ja teeb poole aastaga ära hunniku maadlejate tegemata tööd. Ja tulemuseks on mis? Mehe haamerdamine.
Oled sa kindel, et oled Maadlusfanatt või äkki piirdub su fanaatilisus pigem mingi sektiliku hoiakuga, kus iga väljast tulija tuleb tuleriidale saata kui mehel pole aastakümneid matil higi vahetamise kogemust ette näidata ning mees ei vasta sinu / teie välja mõeldud tingimustele?
Parimate soovidega
Sinu Mõte
Maadlusfanatt8. november 2013, 12:50
Ma ei saa aru..terve elu olen maadlusega seotud olnud ja sellist nime nagu Plaser, kuulsin esimest korda alles Toeta Eesti Maadlust aktsiooniga seoses..