Kas Lõuna-Korea naisjalgpallur Park Eun-Seon on hoopis mees?
Jalgpall
8. november 2013, 22:26

HOOPIS MEES? Lõuna-Korea naisjalgpallurilt nõutakse sootesti! (5)

Lõuna-Korea naiste jalgpalliliiga kuus klubi ähvardavad uut hooaega boikoteerida kui Soul City ründaja Park Eun-Seon ei tee sootesti. Põhjuseks mehelik välimus ja tugevad tulemused.

Vastasnaiskondade treenerid süüdistavad Parki liiga jõulises mängus, lisaks olla tema musklid suurenenud. 180 cm pikk ja 74 kilo kaaluv Park lõi koduklubi eest lõppenud hooajal 19 väravat ning Soul City küündis hõbedani.

"Meil ei ole mingit kavatsust lasta tal boikoti lõpetamiseks testi teha. Kui ta peaks osalema rahvusvahelises mängus ja FIFA konkreetsed määrused nõuavad, kaalume seda," sõnas Souli linna spordinõukogu peasekretär Kim Joon Soo.

26aastane Park tegi sootesti 11 aastat tagasi Ateena olümpiamängude eel, kuid selle tulemusi pole avalikustatud. Samuti kerkis Parki meheksolemine esile 2010. aasta Aasia karikamängude aegu. Lõpuks otsustas Lõuna-Korea Parki mitte mängima lasta.

"Teist korda sooteema tõstatamine on tõsine inimõiguste rikkumine. Souli linn võtab tarvitusele kõik meetmed, et tema õigusi kaitsta," lisas Kim.

Oma Facebooki lehel kommenteeris 2003. aastal MMil, 2004. aasta olümpial ja 2005. aasta Aasia mängudel kaasa teinud Park, et teda on alandatud. "Ma olen teinud rasket tööd, et siiani jõuda ja ma ei anna kergesti alla. Ma saan aru, mida need inimesed tahavad teha."

Souli naiskonna peatreener Seo Jung-Ho andis mõista, et teised võistkonnad tahavad neid nõrgestada ja kasutavad oma isekust, et vaest mängijat haavata.

Neljapäeval astus üks avalduse alla kirjutanud treeneritest tagasi, öeldes, et asjast on valesti aru saadud ning treenerid olla nalja teinud.

Viimati löödi spordimaailma sootesti üle kõvasti lokku 2009. aastal, kui naiste 800 meetri jooksu maailmameistri Caster Semenya sootest näitas, et ta on hermafrodiit. Võistlemist Semenyal ei keelatud, sest uuringud näitasid, et tegu on looduse vingerpussiga.