AJALOOLINE HETK: Martin Allikvee (paremal) on 200 m rinnuliujumises alistanud Martti Aljandi, kes tunnustab treeningukaaslast patsulöömisega. Foto: TAIRO LUTTER
Ujumine
11. november 2013, 07:00

Aljand, Tribuntsov ja Allikvee timmivad EMiks rekordivormi

Lühiraja EMiks valmistuvatest Eesti ujujatest oli laupäeval ja pühapäeval Tallinnas toimunud Kalev Openil parimas hoos Ralf Tribuntsov. Kuid Martti Aljand ja Martin Allikvee pakkusid kaks verdtarretavat duelli, millest kumbki võitis ühe.

Tribuntsov läbis laupäeval 100 m selili 52,50 ja pühapäeval 100 m vabalt 48,93ga.

Põlluveeri grupis on väga hea tööõhkkond

«Seliliujumisega olen väga rahul – sellist aega nii raske töö pealt küll ei oodanud. Ega kroolitulemuselgi viga ole. Oleme Marttiga kõvasti jõusaalis rapsinud,» rääkis Siiri Põlluveeri õpilane.

Nii Tribuntsov, Aljand kui ka Allikvee harjutasid oktoobri lõpus ühe nädala Vinnis, ujudes iga päev 12 kilomeetrit.

«EMini on jäänud kuu aega,» arutles Tribuntsov eile õhtul.

«Tugev töö jätkub detsembri alguseni, siis hakkame koormust vaikselt alla laskma. Usun, et EMil finaali jõudmine on reaalne eesmärk.»

Laupäeval alistas Aljand 100 m rinnuliujumises ülinapilt Allikvee – nende ajad olid vastavalt 59,66 ja 59,67. Allikvee tulemus tähistab ühtlasi Eesti juunioride rekordit.

Pühapäeval rollid vahetusid: Allikvee võitis 200 m rinnuli 2.14,89ga, Aljandi tulemus oli 2.15,60.

«Martti on rohkem sprinter,» ei omistanud Allikvee võidule erilist tähtsust. «Aga esimesed 150 meetrit läbisime liiga aeglaselt. Mõlemad tundsime seda, sest lõpus jäi nii palju jõudu üle.»

Aljandi liitumine Põlluveeri pundiga on tiivustavalt mõjunud nii Allikveele kui ka Tribuntsovile.

«Martti lisab rohkem motivatsiooni, ujume trennis kogu aeg võidu,» lausus EMil poolfinaali pürgiv Allikvee.

«Tähtsaimaks pean tõhusat harjutamist jõusaalis – varem olin nõrguke.»

Pjotr Degtjarjov ujus Riias isikliku rekordi

Ka Aljand kiidab treeningute töist meeleolu. «See, mis USAs toob edu – kui sul on kehvem päev, nügivad tiimikaaslased sind edasi –, toimib hästi ka Eestis,» märkis ta.

Samas möönab Aljand, et EMil on 100 m rinnulidistantsil pjedestaalile pääsemiseks vaja olla ligi kaks sekundit kiirem kui laupäeval Tallinnas. «Ujumismaailm liigub nii kiiresti ja kõvasti edasi,» rõhutas ta.

Samuti EMiks valmistuv Pjotr Degtjarjov püstitas Riias 100 m kroolis isikliku rekordi 48,43.