LIIDRID: Kui Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit mängivad, peaks Eesti olema koduse turniiri selge soosik. Foto: ARNO SAAR
Tennis
12. november 2013, 07:00

Kanepi ja Kontaveit lubasid kodus Eesti koondist aidata! (14)

Maailma tenniseliit andis järgmise aasta naiste Föderatsiooni karikavõistluste Euro-Aafrika tsooni kolmanda liiga turniiri korraldamise õiguse Eestile. Mõistagi kerkib selle peale küsimus, kas koondist tulevad esindama ka Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit?

Sest mõne aasta eest Maailmaliigaski mänginud Eesti pole vahepeal erinevatel põhjustel tugevaimat koosseisu kokku saanud ja järjest langenud. Tenniseliidu peasekretäri Allar Hindi vastus rõõmustab: nii Kanepi kui ka Kontaveit on lubanud mängida!

«Niipea, kui saime teada, et meil on võimalik võistlust kodus korraldada, võtsime Kaia ja Anettiga kohe ühendust. Anett vastas praktiliselt kohe jaatavalt ja ka Kaia positiivne tagasiside on olemas,» kinnitas Hint.

Kui Kontaveit mängis hiljuti mitmel turniiril Austraalias, siis kuidas on lood Kanepi jalgade tervisega? Hindi sõnul pole Kanepi andnud mingil moel märku, et temaga pigem ei tasuks FedCupil arvestada.

Kanepi käis eelmise aasta sügisel kannalõikusel ning alustas tänavuste võistlustega aprillis. Kolme kuu jooksul osales ta kaheksal turniiril, ent teine poolaasta on taas jäänud lünklikuks – ta on palli mängu pannud ainult US Openil, Pekingis ja Moskvas.

Hindi teatel alustas Kanepi pärast mitmenädalast puhkepausi eelmisel nädalal uueks hooajaks valmistumisega. Tema füüsilise poole eest kannab jätkuvalt hoolt Kristjan Prüüs, tenniseväljakul juhendab Märten Tamla. Rahvusvahelise alaliidu kodulehe andmetel on Kanepi üles antud tuleval nädalal Sharm el Sheikis peetavale 75 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniirile, kus tal on esimene asetus.

Kanepi asub praegu edetabelis 30. ja Kontaveit karjääri kõrgeimal, 228. kohal.

Hindi sõnul peaks meie praeguse koosseisu õige koht olema esiliigas ja sinna soovitakse võimalikult kiiresti tagasi jõuda. «Seejärel saab hakata ka maailmaliigasse püüdlema.»

Kellest saab veebruarikuisel võistlusel Eesti koondise treener-kapten, on veel lahtine. Ilmselt tehakse otsus ülehomme peetaval alaliidu juhatuse koosolekul.