Värska sai oodatust kergema võidu.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
13. november 2013, 10:54

Värska Originaali peatreener: võit tuli lihtsamalt kui arvasime

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peeti kaks seitsmenda vooru kohtumist, kus olid võidukad Värska Originaal ja Viljandi HC.

Värska Originaal asus võõrsil SK Tapa vastu poolajavileks juhtima 18:10 ning võitis 32:27. Värska Originaali resultatiivseim mängija oli Robin Oberg seitsme ja Tapal Mihkel Koppelmann viie tabamusega. Võit tähendas Värska Originaali jaoks seda, et avaring lõpetati kolmanda kohaga.

Värska Originaali peatreener Rein Suvi: "Saime kindla võidu, kuid natuke jääb kripeldama see, et lõpus kaotasime kontsentratsiooni ning seetõttu hakkas edu käest sulama. Võit tuli lihtsamalt kui arvasime, aga neil oli puudu Margus Õun ja Siimo Tänavots. Enda meeskonna puhul jäin kõige rohkem rahule keskkaitsega."

Tapa juhendaja Elmu Koppelmann: "Värska Originaal on hooajaks paremini komplekteeritud ja ette valmistatud, ent nad teenisid seekord võidu kergemalt, kui enne mängu loota võis. Meie puhul said paljuski määravaks lihtvead. Esimesel poolajal tabasime kuuel korral posti, kokku ei suutnud realiseerida 16-17 kindlat viset. Kiidusõnu väärivad aga Mihkel Keldoja, Mihkel Koppelmann ja Ailar Puhasmets."

Hooaja teise võidu teenis Viljandi, olles vastase väljakul 34:24 üle Audentesest. Viljandlased panid oma paremuse maksma juba avapoolajaga, mille võitsid 15:9. Robert Lõpp tõi võitjatele 12 ning lisaks Audentesele tänavu ka Viljandi särki kandev Karl Toom kaotajatele 14 väravat.

Viljandi peatreener Marko Koks: "Võit tuli meile suhteliselt kergelt. Robert Lõpp tegi palju skoori, aga kogu meeskond viskas ühtlaselt ning väravavahid olid head. Siiski oleks tahtnud nii kaitses kui rünnakul näha rohkem koostööd ja kohati tuli sisse liiga palju lohakust. Audentese poolelt üllatas positiivselt meie mees Karl Toom, kes tegutses enda kohta tavatult mitmekesiselt."

Audentese juhendaja Kaido Palmar: "Meil oli erinevatel põhjustel puudu kolm tagameest. Pidime läbi ajama nendega, kes olid ja paremaks tulemuseks meil seekord jõudu polnud. Karl Toom viibis rünnakul pidevalt platsil ja kuna Viljandi mängijana teadis ta nende kaitse tugevaid ja nõrku külgi hästi, siis kasutas selle ka ära."

Seitsmenda vooru kaks viimast seitsmenda kohtumist Põlva Serviti – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ning HC Viimsi/Tööriistamarket – Aruküla SK peetakse 14. novembril algusega kell 19.00. Serviti ja Kehra/Horizon Pulp&Paperi vahelisest mängust teeb otseülekande Postimees.ee.

Tabeliseis: Põlva Serviti 12 (6-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 12 (6), Värska Originaal 10 (7), HC Viimsi/Tööriistamarket 6 (6), Aruküla SK 6 (6), Viljandi HC 4 (7), SK Tapa 1 (7), Audentes 1 (7) punkt.

Tulemused:

Audentes – Viljandi HC 24:34 (9:15)

Audentes: Karl Toom 14, Martin Gristsuk 5, Rasmus Varik 2, Andero Kari 1, Tarvo Erimäe 1, Stiven Arike 1.

Viljandi HC: Robert Lõpp 12, Sten Maasalu 5, Ott Varik 4, Lauri Ant 3, Karl Roosna 3, Martin-Ott Sülla 3, Madis Parik 2, Mikk Varik 1, Mark Lõpp 1.

SK Tapa – Värska Originaal 27:32 (10:18)

SK Tapa: Mihkel Koppelmann 5, Mihkel Keldoja 4, Sander Annula 4, Ailar Puhasmets 3, Rando Sein 3, Martin Adamson 3, Hardo Levo 2, Gert Trofimov 2, Cevyn Tint 1.

Värska Originaal: Robin Oberg 7, Raiko Rudissaar 6, Tarmo Salundi 6, Mihkel Muld 4, Veiko Tigason 3, Taavi Tilgre 2, Erki Kannik 2, Karl-Magnus Rebane 1, Andree Laas 1.