Bernt VogtsFoto: JOHN THYS
Jalgpall
14. november 2013, 19:38

Vogts: Kui sul on külm, osta mantel ja pane see selga! (4)

Homme sõprusmängus Eestiga kohtuva Aserbaidžaani peatreener, legendaarne Bernt Vogts kiitis mängueelsel pressikonverentsil Eesti meeskonda ja viskas aseritest ajakirjanike üle nalja. 

"Ma olen mitmeid mänge DVD pealt vaadanud. Tugevad mängijad, eriti kaitses. Atmosfäär staadionil on väga hea ja tuleb mõnus mäng," rääkis Vogts.

Kui Eesti koondis maadleb vigastustega, pole ka vastasleeril millegagi uhkeldada. Vogts vastas aga aseri ajakirjanike küsimusele, kes platsile tulevad, eriti humoorikalt: "Ärge muretsege, ma panen homme 11 meest väljakule!" 

Seda, et aserid võivad kaotuse korral ilma süüdistama hakata, lükkas Vogts kohe ümber. "Sa ei pidanud ju siia kaasa tulema. Osta uus mantel ja pane endale selga," ironiseeris ta külmakartliku aseriga

"Jalgpalli mängitakse iga ilmaga, eestlased teevad seda ka lume ja vihmaga. Uskuge mind, ma oleks hea meelega aseri jalgpallur, sest kaotuses leitakse alati vabandusi.“

1996. aastal Saksamaaga EM-i võitnud treener käis 2004. aastal Šotimaaga siin samas Tallinnas. "Kas see polnud mitte Leedus? Hoopis Eestis? Kahjuks ei mäleta. Me mängisime siin ja võitsime 1:0? Okei, siis teeme homme seda uuesti."

Aserite nõrkuseks peab 66-aastane peatreener noorust ja vähest mängupraktikat, tähtsaks võib saada teine poolaeg. "Kui me suudame mängida nagu me tegime seda Iisraeli, Põhja-Iirimaa või Venemaa vastu, võime võita. Vastast ei tohi aga alahinnata,“ ütles ta peatreenerite kuldlause.

Eesti ja Aserbaidžaan kohtuvad homme Lilleküla staadionil kell 18.45.