Põlva Serviti on kodusest põhirivaalist jagu saanud mõlemas tänavuses ametlikus mängus – oktoobris võeti võit Balti liigas, eile Eesti meistriliigas. Foto: Aldo Luud
Käsipall
15. november 2013, 07:00

Serviti võit tõestas Põlva käsipalli võimu

Käsipalli Eesti meistriliigas jõudis lõpule esimene ring, mis tõestas Põlva käsipalli võimu. Tiitlikaitsja Serviti alistas eile oma suurima rivaali HC Kehra kindlalt 29:24. Tabeli kolmas koht on Serviti järelkasvutiimi Värska päralt.

Esmalt Serviti eilne võit Kehra üle. Tasavägise alguse järel võitis Serviti tänu Henri Hiiendi kahele kiirrünnakutest sündinud väravale poolaja 12:10. Teise alguses asuti 18:13 juhtima ja Kehra enam ohtlikuks ei muutunud.

«Meie üldine kaitse ja eriti väravavaht Eston Varusk tõusid esile ja said otsustavaks,» sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting rahulolevalt. «Erinevate tervisehädade tõttu mängisime ainult 10 mehega, aga pidasime hästi vastu.»

Serviti liidrikoht meistrivõistluste põhiturniiril pole midagi uut, vaid standard. Küll aga püüab pilku klubi järelkasvutiimi kolmas koht. Avaringis kaotas Värska vaid Servitile ja Kehrale, ülejäänud viis matši võideti.

Üllatus? Musting: «Nii ja naa. Ju vist väike üllatus ikka. Aga samas pole Värska mängijad enam täitsa noored, vaid mõned mehed on juba juuniorieas. Loodame, et nad suudavad hooaja lõpus medalite eest võidelda.»

Eesti käsipalli meistriliiga põhiturniiril mängitakse tänavu kolm ringi.