Islandi jalgpallikoondis tähistamas MM-valiksarja play-off'i jõudmist. Kas viikingid saavad trallitada ka pärast matše Horvaatiaga?Foto: Aas, Erlend
Spordiblogi
15. november 2013, 12:00

Ott Järvela | Island jalgpalli MMil oleks nii jaburalt punk, et nende poolt peab olema (4)

Jalgpalli MM-valikturniiril peetakse täna Euroopa tsooni play-off 'ide esimesed mängud, mille kaalukust kirjeldab hästi legendaarse šoti treeneri Bill Shankley kunagine kuldne tsitaat: "Jalgpall ei ole elu ja surma küsimus. Jalgpall on sellest palju-palju tähtsam!"

Võitjad mängivad järgmise suve MM-finaalturniiril, kaotajad vaatavad vutipidu telekast. Kerge pilguheit täna algavatele duellidele:

PORTUGAL – ROOTSI. Või täpsemalt Cristiano Ronaldo – Zlatan Ibrahimovic. Kahtlemata neljast paarist globaalselt kõige huvitavam ja väga keeruline on vastata küsimusele: kumb meeskond tõstaks MM-finaalturniiri väärtust rohkem? Võitlus tuleb ääretult võrdne. "Šansid on 50-50," sõnas Portugali kaitsja Pepe, kelle ülesandeks on Ibrahimovici pidurdamine.

UKRAINA – PRANTSUSMAA. Kui Prantsusmaa jääb lootma ainul Franck Ribery'le, võib 1998. aasta maailmameistritel minna veel kehvemini kui eelmise MMi play-off 'is, kus Iirimaast saadi jagu tänu Thierry Henry käega mängule. Skoorib näiteks ka Karim Benzema, on šansid head.

KREEKA – RUMEENIA. 2012 EMil tõestas Kreeka veerandfinaali jõudmisega, et neis on sisu rohkem, kui esmapilgul välja paistab. Valikgrupis võitis Kreeka 10 mängust 8, aga jäi väravate vahega alla Bosnia ja Hertsegoviinale. Rumeenia nii stabiilset mängu ei näidanud.

ISLAND – HORVAATIA. Ühest küljest kahju, et kaks väikeriiki loosi tahtel vastamisi sattusid, aga teisalt jälle hea, et vähemalt emb-kumb neist MMile jõuab. Island MMil oleks lihtsalt nii jaburalt punk, et tuleb olla nende poolt. Samas Horvaatia jätaks finaalturniirile usutavasti jõulisema jälje.