Berti VogtsFoto: MURAD SEZER
Jalgpall
15. november 2013, 21:10

Vogts kiitis eestlasi ja nahutas aseri ajakirjanikke (1)

Eestile sõprusmängus 1:2 kaotanud Aserbaidžaani peatreener Berti Vogts õnnitles mängujärgselt eestlasi ning ei jätnud kritiseerimata hoolealuste loidu initsiatiivi.

"Eestil oli rohkem tahet. Nad kasutasid ära kaks viga, mis neile kinkisime. Need 2 väravat, mis meile löödi, olid kombineeritud ja väga lihtsad. Aseritel oli pinge liiga suur. Sellepärast ongi sõprusmängud olulised," rääkis Vogts. 

Vogts lisas, et eestlaste võit tuli tänu teisele poolajale. "Teil oli jõudu, enesekindlust ja kiirust. Meie tegime teisel poolajal asju, mis mulle ei meeldinud."

Vogts on olnud Aserbaidžaani koondise peatreener 2008.aastast ning tema leping koondisega lõppemas. Kas sellepärast või Bakuu Neftši peatreeneri Nazim Suleymanovi meedias ilmunud kriitika tõttu, oli Vogts aseritest ajakirjanike küsimustele vastates väga keevaline.

"Lollidele küsimustele tulevad lollid vastused," kommenteeris ta arupärimist Suleymanovi kommentaaride kohta nagu olenuks Vogts teinud koondisega halba tööd. 

 "Teie oletegi peasüüdlased, et Aserbaidžaani jalgpall ei saa edasi areneda. Te olite 9 punktiga alagrupist rahul, mina polnud. Oleksime võinud 18 punkti võtta, aga te annate mängijatele alati andeks. Üks Neftši vana ja loll treener tuleb ja räägib midagi, te usute ja kirjutate üles," süüdistas Vogts.

„Te küsite, miks me kaotasime? Kõik olid ju lihtsad olukorrad! Vastasel olid mängijad, kes mängivad maailma erinevais paigus. Eestil on 14 mängijat, palju neid on Aserbaidžaanis? Sõprusmängud ongi selleks, et õppida, millistest mängijatest saavad rahvusvahelised mängijad. Kui aseri jalgpallur suudab rahvusvahelises mängus anda endast kõigest 80%, siis kahjuks nii see on," tõdes ta.

Samuti koputas ta Eestisse üleolevalt suhtunud ajakirjanike südametunnistusele. "Te peate vastast austama, te pole selline jalgpalliriik," ja vabandas pressikonverentsi lõpuks südamlikult Eesti ajakirjanike ees. "Ma pean ju nendega riidlema.."