Neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo (esiplaanil), Sten-Erik Anderson, Allar Raja, Kaur Kuslap Koreas MMi vetel. Foto: FRED KILLING
Sõudmine
16. november 2013, 07:00

Taimsoo: jätkame neljapaadi projekti, see on ainuõige valik

Sõudmine on ala, kus aina käib üks uus ja uus otsimine. Sportlaste, paatide, iseloomude klapitamine. Tänavu esimest korda kokku istunud paarisaeruline neljapaat naaseb neil päevil Horvaatia laagrist ja teab, et tahab samal viisil edasi minna.

«Jätkame neljapaadi projekti, see on ainuõige valik,» ütleb eessõudja ja paatkonna kogenuma poole esindaja Kaspar Taimsoo.

Koos Allar Raja, Sten-Erik Andersoni ja Kaur Kuslapiga tuldi kahel MK-etapil kolmandaks ja MMil viiendaks ning nüüd töötatakse nende tulemuste parandamise nimel.

Oktoobri lõpus võisteldi 9 km pikkusel Armada Cupil Šveitsis ja sealt sõideti edasi Horvaatiasse Skradinisse, juba vanast ajast tuttavasse laagripaika. «+25, luksus,» ilmus nädalapäevad tagasi Taimsoo Facebooki-lehele lühike sissekanne.

«Sellel nädalal on tuul tõusnud ja sooja 15 kraadi. Varem oli praktiliselt ideaalne ilm, hiline suvi, parematel päevadel 20-25 kraadi ja tuulevaikne,» kiitis Taimsoo Õhtulehele.

Selles luksuses tehti mahutreeninguid ja jõudu. «Ilm, kambavaim ja tuju on head. Kõik on terved, tagasilööke pole olnud. Treenisime siin ühepaatidel, ühtegi suuremat paati kaasas pole. Tegemist on individuaalse tööga, loome järgmiseks hooajaks põhja,» selgitas Taimsoo.

Tema sõnul on järgmine aasta tuleviku suhtes väga oluline. «Mida lähemale olümpiale, seda tihedamaks konkurents läheb. Tahame jätkuvalt regattide finaalides sõita. Neljasele sobiv tiim on olemas, hooaeg oli väga hea ja kõik sujus üllatavalt positiivselt. Nüüd püüame areneda.»

Sõudeliidu peatreeneri Jaan Tultsi teatel mahub neljapaadi järgmise aasta plaanidesse lisaks EMile ja MMile praegu ainult üks MK-etapp, mis sõidetakse juunikuus Prantsusmaal Aiguebe-lette’is. Samas kohas toimub muide 2015. aastal MM, kus jagatakse välja lõviosa Rio de Janeiro olümpia piletitest.

* * *

Londoni olümpial koos Taimsoo ja Rajaga neljapaadis neljanda koha saanud Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä on teatavasti siirdunud tagasi Tatjana Jaansoni käe alla ja valmistuvad uuel hooajal koos kahepaadis sõitmiseks. Nemad võtavad nädala pärast ette teekonna laagripaika Hispaaniasse.

Meie parim naissõudja Kaisa Pajusalu lähevad talvel taas harjutama Uus-Meremaale ja tema plaanidesse mahub ka maakera kuklapoolel Sydneys peetav uue aasta esimene MK-etapp. Mehed keskenduvad Euroopas peetavateks võistlusteks, esimene tähis on mai lõpus peetav EM.