Kevin Soo (hüppel) blokk tõi Tartule tähtsa võidu Selveri üle.Foto: ALDO LUUD
Võrkpall
17. november 2013, 21:15

Kodupublikuga kaheks kuuks hüvasti jättev Tartu võttis emotsionaalse võidu

Sarnaselt oktoobri algusele pakkusid Tartu Bigbank ja Tallinna Selver võrkpalli Eesti-Läti ühisliigas taas tõelise põnevusmängu, kuid seekord tõmbasid pikema kõrre liidrina jätkavad tartlased.

Geimidega 3:2 peale jäänud Tartule tõi võidu Kevin Soo blokk Selveri edukaimana 27 punkti toonud Hindrek Pulga vastu. Tulemusega 17:15 lõppenud otsustavas geimis oli Selveril isegi rohkem võimalusi, aga saatuslikuks said eksimised servidel. „Me oleks võinud vabalt ka 15:10 võita, aga siis tekkisid jamad. Ronald Järv tuleb platsile ja servib lihtsalt palli auti!" oli Selveri peatreener Avo Keel vihane.

Ta lisas, et võrreldes paar nädalat tagasi peetud eurosarjakohtumistega Libereci Dukla vastu oli mängupilt parem. „Siis olime täitsa kohutavad," rääkis ta.

Tartu pidi läbi ajama ilma vigastatud libero Rait Rikbergita, kelle koha võttis sisse tavaliselt nurgaründajana tegutsev Kristo Kollo. Tartu juhendaja Andrei Ojamets tõstiski esile just Kollo ja 18aastase Taavi Arula panust. „Kartsime enne mängu kõvasti, aga nad vedasid õnneks välja. Robert Täht tõi muidugi palju punkte (28 – toim), aga meeskonna liider peabki seda tegema," ütles Ojamets.

Tartu publik ei näe nüüd meeskonda ligi kaks kuud, sest järgmine kohtumine peetakse Emajõelinnas alles 12. jaanuaril, kui vastaseks on TTÜ. 7. detsembri matš Poliurs/Ozolniekiga on tehniliselt samuti kodumäng, aga see toimub hoopis Põltsamaal.

„Oleks võinud ka palju hullemini minna, algselt pakuti meile sellist varianti, et teises ringis mängime ainult kaks korda kodus ja seitse võõrsil. Nüüd on neid vastavalt neli ja viis. Teiseks ringiks on tiimid teineteist paremini tundma õppinud ja seega on kodumängude tähtsus suurem," ei teinud Ojamets pikast pausist suurt numbrit.