Sebastian Vettel võitis USAs 8. järjestikuse F1 Grand Prix, millega püstitas rekordi.Foto: JEWEL SAMAD
Auto-Moto uudised
17. november 2013, 22:55

Vettel purustas järjekordse rekordiga ühe Schumacheri rekordi ja kordas teist (3)

Texase osariigis, Austini ringrajal sõidetud F1 MM-sarja tänavuse 19. osavõistluse, USA Grand Prix võitis sakslane Sebastian Vettel (Red Bull), kes oli juba varem taganud neljanda järjestikuse MM-tiitli.

Tänasel võistlusel järgnesid Vettelile Lotuse piloot Romaean Grosjean ja Red Bulli teine piloot Mark Webber. Esikuuikusse mahtusid veel Lewis Hamilton (Mercedes), Fernando Alonso (Ferrari) ja Niko Hülkenberg (Sauber).

Võit oli Vetteli jaoks kaheksas järjestikune, millega ta ületas F1 MM-sarja rekordi, mida jagas seni Alberto Ascari (1952-53) ja Michael Schumacheriga (2004), kes võitsid omal ajal seitse järjestikust võidusõitu.

USA pinnal polnud Vettel varem Grand Prix'd võitnud. Tänasega lisas ta oma kollektsiooni 19. riigi, kus F1 võidusõidu võitnud. Sellega kordas ta Michael Schumacheri nimel olevat rekordit.

"Olen sõnatu. Hoidkem neid päevi meeles, sest pole mingit garantiid, et need kestavad. Armastan Red Bulli meeskonda. Uskumatu, armastan teid, kutid!" rõkkas Vettel võiduka finiši järel raadiosse.

F1 MM-sari lõpeb Brasiilia Grand Prix'ga.