Sport | Muud alad

Kas «Harry Potter» kerkib meistriks ja võlub noori male juurde? (2)

LISA KOMMENTAAR

Leko18. november 2013, 18:00
Imestasin pealkirja lugedes, et miks Õhtuleht järsku Maxime Vachier-Lagravest otsustas kirjutada.
real18. november 2013, 11:03
Carlsen ja Fischer on küll väga erinevad maletajad, nii erinevad kui üldse olla saab. Kõige rohkem meenutab Carlseni mäng Karpovi tippaegu. Nii nagu venelane, oskab ka Magnus tundide kaupa manööverdada ja manööverdada, seisu hoida ja millimeeter haaval suruda kuni vastane vea teeb. Tema mäng pole kõige efektsem, kuid on efektiivne ja see loeb rohkem .
Iga teine mees oleks 6.partiis ammuilma viigi teinud,seda enam et mustadega ja Carlseni seis matchis on selline, et iga viik viib edasi, MM-tiitlile lähemale. See vankrite lõppmäng oligi viik, selleks pole isegi suurmeister vaja olla,et seda öelda.Kuid Carlsen pigistas ja pigistas seda viigilist kivi kuni Anandi närvid üles ütlesid ja lihtsa etturilükke b4 asemel tegi lohaka vankrikäigu a4.Edasi oli praktiliselt võimatu seisu hoida ja seda oli otseülekandes ka Anandi näost näha, ta jätkas puht inertsist lootes ehk ainult imele, et vastane kah puterdab, kuid seda ei juhtunud.
Kas match on nüüd sisuliselt läbi ? Raske uskuda, et Anand suudaks 2 punkti tagasi mängida, kuid ma arvan, et ta siiski püüab .Kaotada pole ju enam midagi ja niisama lõpuni tiksuda kodupubliku ees pole kah nagu suurt mõtet.