ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa. Raha ei ole.Foto: TEET MALSROOS
Jalgpall
18. november 2013, 16:22

Margus Allikmaa: töötame selle nimel, et Eesti inimene jalgpalli MMi näeks (3)

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa sõnul näidati 2012. aastal nii olümpiamänge kui ka jalgpalli EM-finaalturniiri tänu riigieelarvest saadud täiendavale rahale. 2014. aastaks seda raha ei saadud ja seetõttu jalgpalli MMi näidata ei saa.

"Eeldasime, et see täiendav 650 000 eurone eraldis jääb alles ka 2014. aasta eelarvesse. Esitasime taotluse, aga eelarves raha napib," selgitas Allikmaa Õhtulehele olukorra tagamaid. Jalgpalli MM-finaalturniiri ülekannete õigused maksavad Eestile 600 000 eurot.

ERR sõlmis vastava lepingu juba 2005. aastal. Allikmaa sõnul ei soovi ERR hetkel lepingust taganeda, vaid ülekanded lihtsalt kellelegi (Kanal 2, TV3 või Tallinna TV) edasi müüa. Vastavad õigused on ERRil olemas.

"Leping näeb ette, et Eesti televaataja peab jalgpalli MMi nägema. Töötame eesmärgiga, et lepingut täita ja praegu käivad vastavad läbirääkimised, kusjuures vahelt me teenida ei taha. Eesti hind elaniku kohta on Euroopa kas kõige soodsam või üks soodsamaid. Hind on erakordselt hea," rõhutas Allikmaa.

Samas ERR seda erakordselt head hinda maksta ei jõua. "Sellise hinna ja tänase eelarve juures on jalgpalli MMi ETV-s näitamine peaaegu välistatud. Minu käsi ei tõuse seda raha muult realt ära võtma," ütles Allikmaa.

2014. aasta jalgpalli MM-finaalturniir peetakse 12. juunist 13. juulini, mille jooksul peetakse 64 kohtumist.