Magnus Pehrsson (üleval paremal) viibis reedesel Eesti - Aserbaidžaan jalgpalli maavõistlusel.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
19. november 2013, 15:09

Võimalik Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson Rootsi ajalehele: olin Eestis, aga muud pole midagi kommenteerida (2)

Reedesel Eesti – Aserbaidžaan jalgpalli maavõistlusel viibinud Rootsi jalgpallitreener Magnus Pehrsson ei kinnitanud intervjuus Rootsi ajalehele Aftonbladet, et on huvitatud Eesti koondise peatreeneri ametist. Aga ei lükanud seda ka ümber.

"Võin kinnitada, et viibisin Eesti – Aserbaidžaan mängul. Aga huvitun jalgpallist üldiselt ja põhjuseid minu sealviibimiseks on mitmeid. Viibisin kohtumisel koos agendiga," rääkis Pehrsson.

Küsimusele, kas ta on huvitatud Eesti peatreeneri ametist, vastas 37aastane rootslane: "Ma ei soovi seda kommenteerida."

Vaatamata napile vanusele on Pehrsson juba juhendanud Taani tippklubi Aalborg (2009-10) ja viimati Rootsi kõrgliigas mängivat Djurgårdens IFi, kus lahkus kevadel, sest klubi toetajad olla teda ähvardanud.

"Sügisel uurisin mitmeid variante, et taas treenerina tööle asuda. Minu ambitsioon on naasta jalgpallitreeneri ametisse. Aga ma ei soovi lahkuda Viasatist, mis mulle väga meeldib," rääkis suvel Rootsi telekanalis ekspertkommentaatorina tööle asunud Pehrsson.

Rootslane kinnitas, et uus töökoht ei pea olema eelmisega samal tasemel. Tõsi, siinkohal kujundagu igaüks ise arvamus, kas kahe aasta eest EMi play-off'is mänginud rahvuskoondise juhendamine on Rootsi kõrgliiga keskmiku peatreeneri ametist suurema või väiksema prestiižiga...

Pehrssoni leping Viasatiga kestab 2014. aasta maini. Eesti koondis peab järgmise aasta viie esimese kuu jooksul kaks maavõistlust Gibraltariga (5. märts ja 26. mai) ning osaleb Lätis peetaval Balti turniiril (matšid 29. ja 31. mail). Ons tele- ja treeneritöö ühitamine reaalne?

"Ma ei tea. Küll võin öelda, et see olnuks võimatu sel ajal, kui juhendasid Djurgårdensi klubi. Eks näis. Ma pole olnu vaja seda Viasatiga arutada," sõnas Persson Aftonbladetile.

Märkusele, et Islandi rahvuskoondise rootslasest peatreener Lars Lagerbäck kombineerib tele- ja treeneritööd igati edukalt (Island on ju jõudnud MMi play-off'i!), vastas Pehrsson: "See on õige tähelepanek. Aga hüpoteetiline küsimus."

Eesti jalgpallikoondise praeguse peatreeneri Tarmo Rüütli leping lõpeb käesoleva aastaga. Selle pikendamise otsustatakse jalgpalliliidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul hiljemalt neljapäeval, 21. novembril.