Eesti U21 koondise väravavaht Marko Meerits.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
19. november 2013, 19:52

Meeritsa hiilgemäng ei päästnud Eesti vutinoori kaotusest Venemaale (1)

Jalgpalli U21 vanuseklassi EM-valiksarjas pidas Eesti meeskond oma kuuenda kohtumise, kui Krasnodaris kaotati Venemaale 0:1 läbi Geogri Nurovi 84. minuti värava.

Venemaa oli küll terve kohtumise vältel domineerivamaks pooleks, aga Martin Reimi juhendatud Eesti meeskond pidas üldjoontest survele kenasti vastu. Avapoolajal tabasid venelased korra väravalatti, ülejäänud ohuolukorrad likvideeris Eesti väravavaht Marko Meerits või venelaste ebatäpne sihik.

Teine poolaeg kulges üldjoontes samas võtmes kuni 84. minutini, kui Eesti kaitseliin unustas katmata paremalt äärelt tulnud hea tsenderduse suunas viskunud Nurevi, kelle pealöök maandus Meeritsa väravas. Allesjäänud minutite jooksul Eesti ohtliku pealelöögini jõuda ei suutnud.

Küll aga tegi järjekordse fenomenaalse tõrje Meerits. "Mitmendat kord noor väravavaht oma meeskonna juba päästab? Üheksandat või kümnendat? Ma ei jaksa neid enam kokku lugeda!" hüüdis telekanali Rossija 2 kommentaatori pärast Meeritsa paraadi. Punktilisa too õigustatud kiitus kahjuks Eesti vutinoortele ei toonud.

Eesti jagab teises valikgrupis 8 punktiga 3.-5. kohta koos Sloveenia ja Bulgaariaga. Liider Taani on kogunu 17 ja Venemaa 16 punkti. Viimane on Andorra, kelle kontos üks punkt, mis teeniti suve hakul Tallinnas, kui Eestiga 1:1 viiki mängiti.

Eesti tänane koosseis: Marko Meerits, Trevor Elhi, Aleksandr Kulinitš, Ilja Antonov, Nikita Baranov, Maksim Lipin (90.+1. Rauno Sappinen), Andreas Raudsepp, Artur Rättel (85. Joel Indermitte), Maksim Podholjuzin, Frank Liivak (80. Kevin Kauber), Brent Lepistu.

Eestil on veel ees kodumängud Venemaa, Bulgaaria ja Sloveeniaga ning võõrsilmäng Taaniga.