Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap. Foto: MIHKEL MARIPUU
Sõudmine
22. november 2013, 15:11

MMil kõrget kohta sihtiv neljapaat piirdub vaid ühe MK-etapiga

Eesti paarisaerulise neljapaadi sõudjad Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Kaur Kuslap ning naiste ühepaadil sõitev Kaisa Pajusalu lõpetasid Horvaatias toimunud esimese hooajaeelse laagri. Sportlaste treener Mati Killing jäi kolme nädala pikkuse laagriga kõigiti rahule.

"Kõik töötasid ühepaatidel ning ma arvan, et laagri peamiseks kasuteguriks oli just individuaalse töö ning tehnilise meisterlikkuse lihvimine. Lisaks rahulik aeroobne liikumine, vahelduseks rattatreeningud ning üldkehaline osa," rääkis Killing sõudeliidu koduleheküljele antud intervjuus.

Samas avas treener ka uue hooaja plaane ning tuleb välja, et MK-sarjas starditakse vaid ühel etapil.

"Nagu viimastel aastatel tavaks, alustame nüüdki aprillikuus toimuvate Horvaatia lahtiste meistrivõistlustega. Seal on esindatud tugevad koondised ning näeme, kuidas talvine töö on mõjunud," sõnas Killing

"Aga muidugi on põhieesmärgiks MM, mis nüüd toimub Amsterdamis ning maikuus Belgradis sõidetavad Euroopa meistrivõistlused. Järgmise hooaja plaanidesse mahub vaid üks maailmakarikasarja etapp – kavandame startimist 2015. aasta MM-paigas, Prantsuse Alpide jalamil asuval Lac d’Aiguebelette’il ja seda just mõttega saada tulevastest võistlusoludest detailne ülevaade."