Jalgpall
24. november 2013, 20:44

Marko Meerits pälvis EOK järelkasvuprojekti stipendiumi

Täna Estonia kontserdisaalis toimunud Jalgpalligalal andis Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles jalgpallur Marko Meeritsale üle EOK järelkasvuprojekti "Märka järgnevat põlvkonda" stipendiumi.

Stipendiaat Marko Meerits on Eesti U-21 koondise esiväravavaht ja on kaks korda käinud väljakul ka Eesti A-koondise eest. Meerits, kes on FC Flora kasvandik, siirdus 2011. aastal Hollandi kõrgliiga klubi Vitesse ridadesse. Lõppeva aasta esimese poole veetis ta laenulepingu alusel Floras, võites koos meeskonnaga Eesti karika.

Eesti Jalgpalli Liidu peasekretäri Anne Rei sõnul otsustas alaliit esitada EOK stipendiaadiks oma tänavuse parima noore meesmängija: "Oleme EOK-le tänulikud, et nad järelkasvuprojektiga välja tulid, sest selline tunnustus lisab noorele sportlasele veelgi motivatsiooni spordiga jätkata."

Järelkasvuprojekti algataja, EOK president Neinar Seli sõnul on projekt hästi käivitunud ja kõik alaliidud on selle hästi vastu võtnud.

"Võttes vastutuse spordi, mingi ala juhtimise eest, võtame vastutuse järgneva põlvkonna eest. Sama tähtis, kui materiaalne toetus, on ka moraalne toetus – märkame ja tunnustame neid, kes tulevad meie järgi. Märgates järeltuleva põlvkonna liidrit, anname kogu põlvkonnale signaali, et neid on märgatud," lisas Seli.

Praeguseks on projekti „Märka järgnevat põlvkonda" raames stipendium üle antud kokku 27 noorele sportlasele, lisaks üks Estiko stipendiaat. Selleks aastaks planeeritud stipendiumitest on veel üle andmata stipendiumid võrk- ja käsipalluritele. Neist esimene antakse üle 4. detsembril, teine aga 2. jaanuaril.

Kandidaate „Märka järgnevat põlvkonda" stipendiumile saavad esitada kõik EOK liikmed, stipendiumid määratakse tulemuste põhjal nii olümpiaalade, mitteolümpiaalade kui ka pallimängude sportlastele, välja antakse ka kaks noore talendi ja kaks väga noore talendi stipendiumi. Ülevaate kõigist 2013. aasta stipendiumi saajatest leiab EOK kodulehelt http://www.eok.ee/jarelkasv