Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
25. november 2013, 07:00

Maailmameister jätkab Karl-Martin Rammo abistamist

Omaanis Al Mussanahis peetud purjetamise Laser Standard klassi maailmameistrivõistlustel sai Karl-Martin Rammo 40. koha. Maailma edetabeli seitsmenda mehe etteaste keerasid untsu pika hooaja lõpus tekkinud väsimus ja ebasobivad olud.

Rammo alustas võistlust korralikult, tulles esimestes sõitudes 14. ja 28. kohale, kuid siis hakkas asi minema allamäge. Kuigi Kuldlaevastikus suutis ta ühe sõidu seitsmendana lõpetada, jäi kokkuvõttes parimaks 40. koht.

«Nii hiline tippvõistlus tähendas vormi ajastamist ühe hooaja jooksul kolm korda. Nagu näha, sellega ma hakkama ei saanud. Samas oli positiivne, et isegi taolise logiseva sõiduga oleksin olümpianormi ära täitnud,» arutles ta.

Hooaega alustas Rammo hästi: jaanuaris sai ta Miami MK-etapil teise koha ja septembris tuli Euroopa meistrivõistlustel seitsmendaks. Stabiilses joones oleks võinud ta ka jätkata, kuid 11 kuu pikkune hooaeg oli temale liig.

«Kuna MM oli viimane regatt, siis oli psühholoogiliselt raske mõõnadest üle saada. Seekord polnud rütmi, õnne ega sobivaid olusid,» rääkis ta.

Araabia poolsaarel asuvas Omaanis võtsid Rammot vastu teda mittesoosivad vaiksed tuuled. Lained olid normaalseteks sõitudeks liiga lühikesed ning ta läks närvi.

«Teoreetiliselt oli lootus jõuda esikümnesse. Olen kõiki medalimehi sel aastal mitu korda võitnud. Mis parata, ehk on mul ka peagi õnnepäev,» ütles Rammo.

Omaani erilisusest räägib ka tõik, et näiteks keelati purjetajatel kodustega Skype’i teel suhtlemine. Facebook jäi aga alles.

«Ei teagi, miks see nii oli, äkki olid mingid segajad peal nagu Hiinas,» arvas Rammo. Purjetajatele pakuti vabal päeval ka eksootilist kultuuriõhtut, kus Rammo maandas pingeid kaamelisõiduga.

Nüüd saab kodumaale jõudnud Rammo lõpuks puhata. «Nädal aega üritan olla, jalad seinal, ja siis alustan vaikselt füüsilisega. Pikka pausi endale siiski ei luba, jaanuaris olen kindlasti juba Floridas, sõidan MK-sarjas ja Põhja-Ameerika sarjas,» lausus ta.

Rammo sai uue laagrikutse ka kahekordselt olümpiavõitjalt ja MMi võitnud Robert Scheidtilt, kes talle enne hooaja tähtsaimat starti näpunäiteid jagas.

«Temalt on kõige enam õppida suutlikkust igas olukorras rahulikuks jääda. Samuti on tal palju kogemust,» kirjeldas Rammo.

«Ju ta näeb minus midagi!» muigas ta.

Purjetamise Laser klassi MM

1. Robert Scheidt (Brasiilia); 2. Pavlos Kontides (Küpros); 3. Philipp Buhl (Saksamaa);....40. Karl Martin Rammo;....87. Kaarel Kruusimägi