Marco Reus viis 10. minutil Borussia juhtima Foto: INA FASSBENDER
Jalgpall
26. november 2013, 23:40

Dortmundi Borussia võitis Meistrite liiga ellujäämismängu, Chelseale ja Barcelonale kaotused (2)

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas algas alagrupiturniiri viies voor. Tänase päeva keskne kohtumine toimus Dortmundis, kus mullune finalist Borussia vajas Napoli vastu võitu, et säilitada korralikud edasipääsulootused. Tulemusega 3:1 Saksamaa klubi võidu ka võttis.

Seis F-grupis on nüüd enam kui põnev: juhib küll Arsenal 12 punktiga, kuid nii Borussia kui ka Napoli jäävad neist maha vaid kolme punkti võrra. See tähendab aga seda, et viimase vooru järel võib olla kõigil kolmel koos ühepalju punkte! Kuuendas voorus kohtuvad omavahel Napoli - Arsenal ja Marseille Olympique - Borussia.

E-grupis tagas edasipääsu 16 parema sekka Londoni Chelsea, kuigi Jose Mourinho hoolealused lubasid Baselil kolm minutit enne kohtumise lõppu skoorida ning Šveitsist naastakse tühjade kätega. Et aga Schalke ei suutnud samal ajal enamat 0:0 viigist Steauaga, on Inglismaa klubi ikkagi kindlalt edasi pääsenud. Tõelise "elu ja surma" peale matši peavad viimases voorus Schalke ja Basel.

Seis läks põnevamaks ka H-grupis: peaaegu terve teise poolaja vähemuses mänginud Ajax suutis alistada edasipääsu juba taganud FC Barcelona ja nii on hollandlaste seis selge: viimase vooru võit võõrsil AC Milani üle viiks nad kaheksandikfinaali. Täna Celticule tuule alla teinud Milanile piisaks ka viigist.

Intriig on üleval ka G-grupis: Atletico on küll edasi, kuid teisele kohale käib kibe andmine St Peterburgi Zeniidi ja FC Porto vahel. Porto ei suutnud täna enamat 1:1 viigist Viini Austria vastu ja nii on eelis Zeniidil: neil on koos 6 punkti ja ees viimase vooru mäng Viiniga, Portol on punkte 5 ning kohtuda tuleb Atleticoga.

Tulemused

E-grupp

Basel - Chelsea 1:0 (87. Salah)

Steaua - Schalke 0:0

1. Chelsea 9 punkti, 2. Basel 8, 3. Schalke 7, 4. Steaua 3

F-grupp

Dortmund - Napoli 3:1 (10.(pen) Reus, 60. Blaszczykowski, 78. Aubameyang - 71. Insigne)

Arsenal - Marseille 2:0 (1. ja 65.  Wilshere)

1. Arsenal 12, 2. Dortmund 9, 3. Napoli 9, 4. Marseille 0

G-grupp

Zeniit - Atletico 1:1 (74.(ov) Alderweireld - 53. Adrian)

FC Porto - Viini Austria 1:1 (48. Martinez - 11. Kienast)

1. Atletico 13, 2. Zeniit 6, 3. FC Porto 5, 4. Viini Austria 2

H-grupp

Ajax - Barcelona 2:1 (19. Serero, 42. Hoesen - 49.(pen) Xavi) Eemaldamine: 48. Veltman (Ajax)

Celtic - AC Milan 0:3 (14. Kaka, 49. Zapata, 60. Balotelli)

1. Barcelona 10, 2. AC Milan 8, 3. Ajax 7, 4. Celtic 3

Enne mänge:

Pärast võõral väljakul Londoni Arsenali 2:1 alistamist kolmandas voorus, oli Borussia seis väga kena, et kolme nädala eest saadi samalt vastaselt kodus 0:1 lüüa ning nüüd on tabeliseis F-grupis: Arsenal 9, Napoli 9, Borussia 6, Marseille 0.

Suudab Borussia täna kodus Napolist, kellele avavoorus võõrsil 1:2 kaotati, jagu saada, minnakse viimasele voorule vastu teadmises, et kõik on enda kätes. Jääb täna võit võtmata, sõltub Borussia edasipääs ka teistest tulemustest.

Saksamaa vutiklubi seis pole kerge, sest põhikeskkaitsjad Mats Hummels ja Neven Subotic vigastuse tõttu kaasa ei mängi. Samas on kadusid ka Napolil – trauma tabas slovakist mängujuhti Marek Hamšíkit.

Huvitav on seis ka H­-grupis: Barcelona 10, AC Milan 5, Amsterdami Ajax 4, Glasgow Celtic 3 punkti. Täna kohtuvad Celtic – Milan ja Ajax – Barcelona.