Foto: ARNO SAAR
Korvpall
27. november 2013, 07:00

Kui palju on Kalev/Cramol Škele ja Arbeti lahkumisest raha üle jäänud? (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonnast on kahe kuu jooksul lahkunud Gregor Arbet ja Armands Škele, mis peaks ju ometi tähendama märgatavate rahaliste ressursside vabanemist. Kas ja kes võib sellele «number kahe-kolme» positsioonile asemele tulla?

Kalevi president Ivar Valdmaa kinnitas, et hooaja lõpuni on jäänud vähem kui pool aastat ja seetõttu kohatäiteks kedagi ei soovita. «Mõttetuid vendi me ei too, otsime head meest. Ressursid on piiratud, aga üritame. Vaateväljas on erinevad mängijad, läbirääkimised käivad,» rääkis Valdmaa.

Ta kinnitas taas kord, et Škele käesoleva hooaja tasu oli tõepoolest väike ja tema äraminekuga eelarves suurt raha ei vabanenud («Arbeti osas tekkis ruumi.»). Septembrikuus rääkis ETV saade «Pealtnägija» Škele võlaprobleemist kodumaal Lätis, kas see võis olla klubivahetusel oluline? «Arvan, et see oli üks põhjus, miks ta Türki läks,» nentis Valdmaa, tunnistades, et lätlasele oli kodumaalt hakatud teravamalt peale käima.

Täpsemaid selgitusi ei soovinud klubijuht anda, samuti seda, kas ja kui palju sai Kalev türklastelt üleminekutasu. «Meil olid Škelega omad kokkulepped, lepingud on konfidentsiaalsed,» lausus Valdmaa. «Meil on kahju, et ta ära läheb. Ta aitas klubi oma mänguga palju, inimlikus plaanis on tal kahjuks olnud probleeme võlgade ja tervisega.»

Saatuse irooniana oodanukski Škelet Kalevi ridades järgmine mäng täna Riias EuroCupil VEFi vastu. Või ei soovinud Škele kodumaale minna ja lahkumine oli nimme praeguseks ajastatud?

Kalev läheb võitlema nende meestega, kes on – mängiti ju näiteks nädal tagasi Banvit üle Ty Abbottita. Ning Valdmaa on kindel, et meeskonna read täienevad peatselt.