Jüri Lepp. Foto: ALDO LUUD
Käsipall
27. november 2013, 10:18

Jüri Lepp: pääs karikafinaali võttis pinged maha

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peeti teise ringi kaks esimest kohtumist, kus võidulisa teenisid HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja HC Viimsi/Tööriistamarket. 

Kehra oli võõrsil 39:34 (20:17) üle Aruküla SK meeskonnast. Võitjate resultatiivseimaks osutus Uku-Tanel Laast 11 ja kaotajatel Andre Sild 12 tabamusega.

Kehra peatreener Jüri Lepp: "Oleks tahtnud suurema vahega võita, aga meeskonnal olid pärast pääsu karikafinaali pinged maas. Samuti pole meil koosseisuga hetkel kõige paremad lood. Kui põhimehed on väljakul, siis vahe kasvab, vahetusmängijatega anname aga kättevõidetud edu käest. Seekord tegi rõõmu üheksa väravat visanud Viktor Skrõpaki etteaste. Ta oli aktiivne ja polnud varem meie eest nii palju skoori teinudki."

Aruküla juhendaja Toivo Järv: "Jäin oma meeskonnaga väga rahule. Kõik võitlesid ja mul on raske kedagi eraldi välja tuua. Ühe värava viskas 1999. aastal sündinud Timo Raukas, kes on ilmselt Eesti Meistriliiga läbiaegade noorim skooritegija. Mängisime hästi ja Kehra ei saanudki seekord oma pingimehi soojendada. Annaks jumal, et saaksime sellest matšist indu juurde. Tõrvatilgaks meepotti oli aga Rauno Esopi vigastus."

Viimsi/Tööriistamarket teenis kaks punkti juurde võõrsil, alistades Audentese 40:27 (21:13). Võitjate suurim skooritegija oli Aleksander Oganezov kaheksa ja kaotajatel Martin Gristsuk seitsme tabamusega.

Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen: "Vahe oli koguaeg meie kasuks, ent kohati näitasime head, siis jälle kehva mängu. Aga Oganezov tegutses hingestatult ja seda ootamegi, et ta tõmbaks meeskonna käima. Päris selget ülevaadet ma enda hoolealustest siiski ei saanud, sest vastane ei esitanud kõige suuremat vastupanu ning me ei pidanud maksimaalselt pingutama."

Audentese juhendaja Riho-Bruno Bramanis: "Täitsime oma eesmärgi, sest esitasime parema partii, kui avaringis 20-väravalist kaotust saades. Seekord viskasime ise korralikult väravaid, ent ka meie vastu tehti kõvasti skoori. Siiski ei näita 40 sisselastud palli mängu tegelikku palet, sest meil puudus põhiväravavaht. Kokkuvõttes jäingi kaitsega rohkem rahule kui rünnakuga."

Tabeliseis: Põlva Serviti 14 (7-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 14 (8), Värska Originaal 10 (7), HC Viimsi/Tööriistamarket 10 (8), Aruküla SK 6 (8), Viljandi HC 4 (7), SK Tapa 1 (7), Audentes 1 (8) punkt.