KÄPULI: Nii nagu Ty Abbott pildil, lendasid uppi ka Kalev/Cramo eurosarjalootused.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
27. november 2013, 23:59

KORVPALLIMÄNG KESTAB KÕIK 40 MINUTIT: Kalev/Cramo komistas Riias vana reha otsa (2)

Kalev/Cramo korvpallimeeskonnal ei õnnestunud suurepärasele eelmisele nädalale väärilist jätku näidata. Mängijad olid ühel meelel – EuroCupi kohtumine Riia VEFiga anti sisuliselt käest juba esimesel poolajal. Peatreener Alar Varraku hinnangul ei peegelda aga 67:78 kaotusnumbrid kogu tõde.

«Me polnud alguses vaimselt väga hästi mänguks valmis, tegime selles vallas mitmeid vigu. Näiteks 10 pallikaotust poolajaga. Muidu oli see täiesti 50-50 mäng ja kui me oleks sajaprotsendiliselt valmis olnud, siis olnuks VEFil palju raskem,» ütles teist mängu järjest Kalevi resultatiivseimaks kerkinud Vlad Moldoveanu, kes tõi 16 punkti.

«Millegipärast ei olnud me jah täielikult valmis, ei tea, millest see tuli,» nõustus Rain Veideman.

Tõepoolest, esimesel poolajal oli Kalevil vaid üks rõõmuhetk, kui Veideman tegi osavalt kolm korvi järjest ja viigistas seisu 22:22-le. Väga ebaõnnestunult lülitus mängu Kristjan Kitsing, kes magas rünnakul ja lasi VEFi edukaimana 18 punkti toonud Kenan Bajramovicil hoo sisse saada.

Millest nõrk algus tuli? «Üldiselt olime kaitses tublid, aga pallikaotuste tõttu said nad lihtsaid korve. See ilmselt otsustaski mängu,» põhjendas Varrak.

«Aga 11punktiline kaotus ei tähenda seda, et asi oleks hull olnud. Mäng tõestas jälle seda, et EuroCupil ja Ühisliigas tuleb võitmiseks mängida 40 minutit, mida me sarnaselt hooaja algusele täna ei suutnud,» täpsustas ta.

Ka VEF ei suutnud täielikult keskenduda

«Vastastele järeletulemine on väga raske, eriti meie mängustiili juures. Püüame teisi pressida ja mängu võimalikult kiireks ajada. Oleks meie kaotusseisud veel väikesed, aga rohkem kui kümne punkti tagasi tegemine võtab meilt palju energiat,» sõnas Moldoveanu.

Unisevõitu Riga Arenal ei teinud ka VEF oma parimat esitust ja nii sai Kalev kolmandal vee-randajal mitmel korral punkti-kahe-kolme kaugusele. Aga see oli ka kõik ja lõpus jäid Kalevil ainult ähmased variandid, mille kustutamisega sai edukalt hakkama suvel Tallinnas peetud U20 EMi üks kangelasi Janis Berzins.

«Tegelikult oli mäng väga raske, sest me kaotasime mitmel korral keskendumise. Kalev mängib kaks korda paremini kui varem ning võita Unicsit ja Banviti on ikka võimas. Enne mängu teadsime, et selle meeskonna vastu peab valmis olema,» rääkis 17 punkti toonud ja kaks minutit enne lõppu otsustava kaugviske tabanud Berzins.

Kalevile oli see esimene mäng, mis peeti Türgi tugevuselt teise liigasse lahkunud Armands Škeleta. Varraku sõnul andis lätlase puudumine selgelt tunda. «Meile on iga mehe kaotamine väga valus. Kui tema oli väljakul, siis seal ka midagi toimus ja kokkuvõttes oli kasutegur ikkagi plusspoolel,» selgitas ta.

Keskenduda Ühisliigale?

Kahjuks oligi Škele loomingulisusest puudus, sest ootamatuid korve Kalev eriti ei saanud. Palju sokutati palli korvi alla, ent VEF oli selleks hästi valmis, andes igal võimalusel abi. Moldoveanut see niivõrd ei seganud, Frank Elegari ja eriti Bamba Falli küll.

Kalevil on nüüd EuroCupil 1 võidu kõrval 6 kaotust ja G-grupis kolme hulka tuleku lootus kadunud. Moldoveanu ei uskunud, et Kalev peaks nüüdsest rohkem Ühisliigale keskenduma, kus turniir on veel algusfaasis ja Eesti klubil kõik võimalused olemas.

«Meie jaoks on iga võit oluline, ükskõik kas eurosarjas või Ühisliigas. Meil peab olema sellist uhkust, et me ei hakka mänge lihtsalt ära viskama,» lausus rumeenlane kindlalt.

Järgmine proovikivi ongi Ühisliigas, kui pühapäeval võetakse Tallinnas vastu Krasnojarski Jenissei. Seejärel sõidetakse Kaasanisse, kus EuroCupi raames tuleb vastu vana sõber Unics.