Lance Armstrong. Foto: AP/Scanpix
Sport | Muud alad
28. november 2013, 11:03

Skandaalsele „Armstrongi valele" järgnevas vestlusringis osalevad Pütsep, Port ja Nilk

Täna õhtul PÖFF-il linastuva spordifilmi "Armstrongi vale" seanssi saadab vestlusring, kus filmi analüüsivad jalgrattur Erki Pütsep ning Tallinna Ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktor Kristjan Port, arutelu juhib spordiajakirjanik Andrus Nilk.

Kui režissöör Alex Gibney 2009. aastal filmi tegema hakkas, pidi sellest saama armastatud sangari suurde sporti naasmise lugu. Kui film juba peaaegu valmis, toob sündmustesse äkilise pöörde peategelase ülestunnistus dopingu kasutamisest. Film keskendub nüüd suurejoonelise tagasituleku asemel ühe vale anatoomia vaatlemisele.

PÖFFi põhiprogrammi kuuluv "Armstrongi vale" linastub Solaris kinos kell 20.00. Piletid on müügil PÖFFi kassades ja Piletilevis.

Spordifilmide juures toimub kokku viis vestlusringi, kolm neist on juba olnud („Mustad teemandid", „Kõrgelt kukkumine" ja „Linsanity"), kavas on veel vestlusring mängufilmi „Võidu nimel" juures.

Reedel, 29. novembril kell 19:30 linastuva „Võidu nimel" süžee on tegelikust elust: on aasta 1976, vormel-1 sarjas võistlevad maailmameistritiitli nimel kaks meest – Niki Lauda ja James Hunt.

Hooaja alguses näib Lauda ülevõim vääramatu, kuid siis juhtub saatuslik avarii ja Lauda jääb põlevasse autosse lõksu. Ent 42 päeva pärast traagilist õnnetust on ta vormeliroolis tagasi. Kumb jääb peale? Pärast filmi toimuvas vestlusringis arutavad vormel-1 teemadel sel ajal, kui Lauda ja Hunt vormel-1 sarjas konkureerisid, nõukogude liidus põnevaid võidusõite pakkunud Toivo Asmer ja Toomas Napa, arutelu juhib spordiajakirjanik Are Eller.