Anti SaarepuuFoto: MATI HIIS
Talisport
28. november 2013, 16:02

Anti Saarepuu peavalu põhjus lõpuks selgunud (7)

Eesti viimase kümnendi edukaim suusasprinter Anti Saarepuu, keda on ligi kolm kuud kimbutanud peavalu, sai lõpuks arstidelt teada, et tema terviseprobleemi põhjustas ilmselt suvel põetud viirushaigus.

"Diagnoosiks pandi autonoomse närvisüsteemi häire," räägib kolmel tiitlivõistlusel esikümnesse pääsenud Saarepuu. "Nüüd võin jälle tugevamalt treenima hakata. Samas saan veel ka ravi, mis mõjutab südant. Harjutamisel pean lähtuma enesetundest."

Täna ennelõunal käis Saarepuu Tartus koormustestil. "Pulss aeti 190 peale, erinevalt varasemast vererõhk pärast sellist pingutust ei kõikunud. Kuid enesetunne oli keskpärane," sõnab ta.

Kolme kuu jooksul on Saarepuu peaaegu iga nädal andnud vereproove või käinud kompuuteruuringutel. Möödunud esmaspäeval läbis 30aastane sportlane põhjaliku peauuringu. "Kahel viimasel kuul olen käinud arstide juures rohkem kui senise eluga kokku," märgib Saarepuu.

Täna õhtul on Saarepuul plaanis rääkida praegu Soomes Kuusamos MK-etapil viibiva treeneri Mati Alaveriga – teemaks harjutamiskoormuse tõstmine. "Tuleb olla positiivne ja pürgida Sotši olümpiale," ütleb Saarepuu.