Christopher Froome'i (paremal) ja Bradley Wigginsi vahel eriliselt sooje tundeid pole. Foto: AP/Scanpix
Jalgrattasport
29. november 2013, 10:52

Wiggins venitas Froome'ile raha maksmisega

Kahe viimase aasta Tour de France'i võitjate Bradley Wigginsi ja Chris Froome'i pehmelt öeldes kehvast läbisaamisest on räägitud palju. Seni pole avalikkus teadnud faktist, et Wiggins venitas pikalt Froome'ile mulluse Touri preemiate maksmisega.

Nimelt kehtib rattamaailmas reegel, et ühepäevasõidul või velotuuril esikoha pälvinud rattur jagab võidusumma võrdselt kõigi antud võistlusel osalenud meeskonnakaaslaste vahel võrdselt ära ja samamoodi pidanuks talitama ka 2012. aasta Touri võitnud Wiggins, kirjutab spordipartner.ee

Mees kandis preemia Froome'ile üle aga alles tänavu septembris vahetult enne maanteesõidu MM-i ja väidetavalt tegi Wiggins ülekande pärast seda, kui sai teada, et vastasel juhul võib inetu fakt leida kajastamist ajakirjaniku David Walshi poolt kirjutatavas Sky meeskonna edukat aastat kokkuvõtvas raamatus.

"Ma ei usu, et Wiggins üldse kavatses Froome'ile maksta," lausus Froome'i rahaasjade eest hoolitsev elukaaslane Michelle Cound. "Üle kantud summast tähtsam on hoopis muu."