Karl–August Tiirmaa. Foto: STANISLAV MOŠKOV
Talisport
2. detsember 2013, 07:00

Tiirmaa ja Ilves hankisid MK-etapil enesekindlust

Kui kahevõistluskoondise senistele liidritele Kail ja Han Hendrik Pihole kujunes Kuusamo MK-etapp õudusunenäoks, siis Kristjan Ilves ja Karl–August Tiirmaa lahkusid võistluselt enesekindlatena.

Tiirmaa säras individuaalvõistluse hüpetes, kus ta sai 130 meetriga kuuenda koha, meeskondliku etteaste ajal ta nii kaugele ei lennanud, kuid tema sooritust pärssis tuul.

«Hüppamine on siin loterii,» rääkis Tiirmaa pärast meeskonnavõistluse esimest osa.

«Proovihüpe oli mul 131 meetrit, võistlushüppel segas tuul. Ruka mägi on eriline. Kui väike jänes on sees, siis ei lenda kuhugi. Praegu peangi kõige tähtsamaks, et mul on hüppekindlus olemas.»

Individuaalvõistlusel taandus Tiirmaa hüpete kuuendalt kohalt suusarajal 36ndaks. «Sõit pole mul kunagi hea olnud,» sõnas ta. «Eelmisel aastal pingutasin treeningutel üle, talvel olin läbi. Nüüd tuli suvine vigastus (jalaluumurd – toim) mõnes mõttes isegi kasuks, sain puhata.»

Ilvese nägu lõi särama, kui ta lendas meeskonnavõistlusel väiksema hoo kiuste 129,5 meetrit. «Madalamalt poomilt hüpates saab jalga paremini rakendada,» märkis ta. «Näitasin, et vorm on tegelikult hea.»

Individuaalvõistlusel piirdus Ilves hüpetes 26. kohaga ja loovutas suusarajal veel 19 positsiooni. «Kui hüpe õnnestub paremini, sõidad suusarajal kapsad ninast välja,» rääkis Ilves naerdes.

«Küll tuleb päev, kui kõigil meie meestel on hea päev, ning teenime olümpiapileti.»