Eesti meessuusatajatest lõpetas Kuusamo minituuril kõige kõrgema, 60. kohaga Algo Kärp.Foto: STANISLAV MOŠKOV
Talisport
2. detsember 2013, 07:00

Mida arvasid suusamehed sõitudest? (4)

Nii Aivar Rehemaa, Algo Kärp kui ka Karel Tammjärv tunnistasid siiralt, et lootsid Kuusamo MK-etapil paremini suusatada.

Minituuril 69. koha saanud koondise liider Rehemaa avaldas, et eilse sõidu järel oli enesetunne päris sant. «Aga eelmisel aastal ei olnud mul sel ajal üldse jalgu all,» meenutas 31aastane sportlane.

«Toona sain Olosel meie poistelt pika puuga. Kuna mul on suuresti sarnane ettevalmistus kui möödunud talvel, siis ma väga palju ei muretse. Ütlesin juba enne hooaega, et igal MK-etapil ma ässadega võidu sõita ei suuda. Täna jaksasin vähemalt alguses pingutada. Detsembri keskpaigas võiks sõidud korralikult õnnestuda,» rääkis Rehemaa.

Minituuri 60. kohaga lõpetanud Kärp pani endale viie palli süsteemis hindeks kolme. «Kõige üllatavam, et viimasel päeval tekkisid kolm kilomeetrit enne lõppu jalgadesse krambid,» märkis ta.

«Mul pole kunagi sellist asja juhtunud, kuigi sõidan palju maratone. Nüüd tuleb tugevatest treeningutest natuke puhata ja usun, et siis läheb seis paremaks,» sõnas Kärp.

Tammjärv ei ole viie nädala pikkusest laagrist veel piisavalt kosunud. «Ärme päris esimeste nädalate pealt hooaega hindama hakka,» sõnas ta.

«Kui teaksin plaani, mis aitaks mind esikümnesse, siis asuksin seda kohe väga täpselt täitma. Paraku mul niisugust plaani ei ole.

Eelmisel aastal hakkas vorm pärast Kuusamo võistlust kõikuma. Loodame, et tänavu nii hullusti hüplema ei jää. Ma ütlen samamoodi nagu Aivar: tuleb rahulikult oma plaaniga edasi minna,» lausus Tammjärv.

MK-sari jätkub alanud nädala lõpus Lillehammeris.