Nikolai NovosjolovFoto: MATI HIIS
Vehklemine
2. detsember 2013, 08:21

Nikolai Novosjolov kavandatavast reeglimuudatusest: see annaks nõrgematele eelise! (1)

Samaaegselt maailma kaheksa edukama vehkleja osalusel peetud aastalõputurniiriga toimus Pariisis ka rahvusvahelise vehklemisliidu (FIE) kongress, kus arutati spordiala tulevikku.

Tähtsaim küsimus puudutab vehklemisperioodi lühendamist kolmelt minutilt kahele. Lõplikku otsust vastu ei võetud, aga arutelu pole päevakorrast maas. Valitsev maailmameistri Nikolai Novosjolovi sõnul ebavõrdsustaks muudatus võimalusi.

«See ei too alale põnevust juurde, vaid annab nõrgemale eelise. Nõrgem peabki rohkem passima, et saada šansse. Kui tugevamal on rohkem aega, siis leiab ta aga augu üles. Kas me tahame selgitada tugevamaid või saada alale populaarsust?» ei mõista Novosjolov alaliidu soove.

«Kui näeme, kuidas toimivad poliitikud, kelle reklaam tuleb söögi alla ja söögi peale, siis see ongi üks võti ala laiendamiseks. Mitte niimoodi, et laseme ka näiteks vehklejatel varustuse seljast võtta ja end veristada,» tõi ta välja eriti kardinaalse näite.

Kongressil otsustati, et järgmisel kahel aastal peetakse maailmameistrivõistlused Venemaal. 2014. aastal toimub MM Kaasanis ja 2015. aastal Moskvas. Rio de Janeiro olümpiamängudelt jäeti välja naiste florett ja meeste espadron.