Endise Narva Transi ründaja Maksim Gruznovi pidu on läbi - peagi tuleb tal astuda kohtu ette.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
2. detsember 2013, 13:09

Pohlak kohtumisest kohtu ette saadetud Gruznoviga: ta vandus pisarsilmi, et ei tea mitte midagi (9)

Riigiprokuratuur teatas täna, et saatis kohtu ette 11 meest, keda süüdistatakse jalgpallivõistluste kokkuleppemängude organiseerimises ja kihlveopettustes. Enamik mehi on endised Narva Transi mängijad, kellest tuntuim klubi endine ründaja Maksim Gruznov.

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak tõdeb, et tal on hea meel, et jalgpalli mainet ja arengut rikkunud inimesed on jõudnud kohtu ette. "Olen täna korduvalt meenutanud kevadist kohtumist Maksim Gruznoviga, kus ta pisarad silmas vandus, et ei tea kõnealustest asjadest mitte midagi, ja oskan järeldada vaid üht: end kuriteo ja kurjategijatega sidudes satub inimene ühel hetkel seisundisse, millest väljumine on väga raske.

Tean, et seaduse tähenduses on inimene seni süütu kuni kohus pole lõplikku süüdimõistvat otsust langetanud. Paraku teame läbi jalgpalliliste allikate, et kõnealused mängijad ei ole mänginud ausalt. Kes lühema, kes pikema aja jooksul.

Loodan, et käimasolev protsess mõjub hoiatava äratusena ka neile mängijatele, kes on langenud professionaalsete panustajate mõju alla ja kellega juba manipuleeritakse ja keda üritatakse ahvatleda kuritegelikule teele.

See ei ole anonüümne jutt, vaid mõeldud väga kindlatele inimestele. Eesti on väike ühiskond ja siin märkamatuks jääda raske. Aasta tagasi hoiatasime selliselt näiteks Sander Karu, kes on tänaseks juba jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjoni poolt karistatud," lausus Pohlak.

Riigiprokuratuur süüdistab kuritegelikku ühendusse kuulumises ja suures ulatuses kelmuses kuritegelikes ringkondades tuntud endisi Narva Transi jalgpallureid Sergei Ussoltsevi, Anton Seredad, Sergei Leontovitši, Aleksandr Tarassenkovi, Vitali Gussevit, Erik Grigorjevit ja Aleksandr Kulikut. Lisaks ka 2012. aastal Tallinna Kalevis mänginud Deniss Jõgistet ja Stanislav Tokarevi. Samuti 47aastast Valeri Mihhailovi.