Ragnar Klavan võitlemas Müncheni Bayerni poolkaitsja Bastian Schweinsteigeriga, kes jätab tänase mängu vigastuse tõttu vahele. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
4. detsember 2013, 19:36

Ragnar Klavan enne mängu Müncheni Bayerniga: ennegi on imesid juhtunud (2)

Ragnar Klavanil avaneb täna võimalus panna selili valitsev Saksamaa ja Euroopa meisterklubi Müncheni Bayern, keda Eesti jalgpallikoondise kapteni koduklubi Augsburg Saksamaa karikasarja 1/8-finaalis võõrustab.

Bayerni vääramine Saksamaa meistrisarjas on keeruline. Esiteks püsib Baierimaa tippklubi seal 39 mängu kaotuseta ja teiseks ei suudaks üks kaotus kokkuvõttes Bayerni edu ilmselt kõikuma panna. Karikasari on aga teine tubakas – iga mäng on justkui finaal, sest kaotaja langeb välja.

Ragnar, millised on Augsburgi variandid valitseva Euroopa meisterklubi vastu?

No favoriidid me kindlasti pole, aga tegu on karikamänguga, kus varemgi imelikke ja imelisi asju on juhtunud.

See pole sul esimene kord Bayerniga mängida, aga ikkagi – kas tunne on kuidagi erilisem?

Väga teistsugust tunnet pigem ei ole. Küll aga tekitab elevust Bayerni muljetavaldav kaotusteta seeria. Kes ei tahaks olla see esimene meeskond, kes Bayernit üle pika-pika aja võidab? See motiveerib praegu kõige rohkem.

Millest Augsburgi edu sõltub?

Kõige tähtsam on usk, et oleme suutelised Bayerni survet taluma ja nende vastu tulemuse välja mängima.

Lisaks kõigele muule on Bayern ka vastane, kelle kodu ei asu Augsburgist kuigi kaugel. Ažiotaaž mängu ümber on vist üpris suur?

Päris suur tõesti. Aga õnneks pole ise saanud sellest kuigi palju mõelda – meistrivõistlustel oli meil laupäeval mäng võõrsil (Augsburg viigistas Berliinis Herthaga 0:0 – toim), seejärel tagasisõit ja lõdvestav treening.

Nüüd (intervjuu on tehtud teisipäeva õhtul – toim) sõidan juba klubisse tagasi, et mängu eel meeskonnaga hotelli minna. Kõik on käinud väga kiiresti.

Aga vaikselt muidugi tajun, et tegu on suure mänguga. Tavaliselt Augsburgi treeningutel nii palju telekaameraid ei ole kui teisipäeval. Aga kui vastaseks Müncheni Bayern, siis on see loomulik.

Kohtusite Bayerniga karikasarjas ka mulluses 1/8-finaalis. Toona kaotasite kodus peetud mängu 0:2. Mille poolest on Augsburg täna parem kui aasta eest? Ja sama küsimus ka Bayerni kohta.

Augsburg on kindlasti meeskondlikum. Eelmisel hooajal tegime parimad esitused pärast talvevaheaja treeninglaagrit. Praegu sujub meie mäng palju paremini kui mullu samal ajal.

Bayernil on juures uue peatreeneri Pep Guardiola käekiri. Näiteks mängivad nad aeg-ajalt ilma puhta ründajata, nagu tavatses teha Guardiola juhendatud Barcelona.

Mis aga kindlasti meie kasuks räägib, on Bastian Schweinsteigeri, Philip Lahmi ja Franck Ribery vigastuste tõttu eemalejäämine. Müstiliselt suur edu see ei ole, sest Bayernil on pikk pink, kust leiab maailmaklassiga vahetusmehi.

Aga just Ribery on eelmisel ja sel hooajal olnud lihtsalt müstiliselt heas vormis. Samas on tema kõrvalejäämisel võtnud vastutuskoorma enda kanda Arjen Robben.

No kui meenutada ühte septembris Lilleküla staadionil peetud mängu, on sul selle Robbeniga ju üks arve klaarimata.

Temaga on jah, arve lahtine!

* * *

Augsburgi peatreener Markus Weinzierl rõhutas tänase mängu eel, et Augsburg on viimasest kümnest koduväljakul peetud kohtumisest võitnud seitse ja kaotatud vaid kaks: «Kui vaja, siis rebime end väljakul tükkideks! Aga muidugi peab ka õnn võtmehetkedel meie poolt olema. Hindame olukorda reaalselt – praeguses vormis Bayerni alistamiseks peab meil klappima absoluutselt kõik!»

Netiportaali goal.com poolt eelmise nädalavahetuse Bundesliga sümboolsesse koosseisu arvatud Klavan kuulub kõigi eelduste järgi täna Augsburgi algkoosseisu.