Jelena Glebova kuulub kahel eelseisval võistlusel soosikute sekka.Foto: MATI HIIS
Talisport
5. detsember 2013, 10:00

Glebova teeb kaks võistlust 9 päevaga

Tuleval nädalal algab Itaalias Trento piirkonnas taliuniversiaad, kus Eesti suurim medalilootus on iluuisutaja Jelena Glebova. Veidi üllatav on asjaolu, et ta stardib ka sel laupäeval-pühapäeval, vaid nädal enne universiaadi etteastet võistlusel Dortmundis.

Kas paljuks ei lähe? USAs harjutav uisutaja lendas ööl vastu eilset Euroopasse. Ta tõdes, et muidugi on päris raske kaks nädalat järjest võistelda, kuid ses vallas on tal olemas positiivne kogemus. «Võistlesin kaks aastat tagasi samuti üksteise järel Crystal Cupil ja Merano Cupil. Nii on isegi mugavam, et ei pea kahel korral eraldi Euroopasse lendama, ja on kergem aklimatiseeruda,» selgitas Glebova.

Ta läheb oma kolmandale universiaadile, varasemad on toonud 4. ja 7. koha. Ning ehkki akadeemiline spordiliit loodab temalt nüüd medalit, ei maini Glebova ise seda. «Minu eesmärk on sõita võimalikult puhtalt,» teatas ta.

«Eks võistluste tulemused näita praegust vormi ja nõrku kohti, mis tuleb tiitlivõistlusteks parandada. Tervis on ettevalmistusperioodil korras olnud.»

Glebova ei pea universiaadi Dortmundi etteastest tähtsamaks ja märkis, et talle on mõlemad võistlused võrdse tähtsusega. Dortmundi koosseis on tagasihoidlik ning korraliku etteaste korral võib Eesti esiuisutaja ka seal väga kõrgele jõuda.

Universiaadi naiste üksiksõit peetakse järgmise nädala viimastel päevadel. Jõuludeks Glebova koju ei naase, vaid sõidab pärast universiaadi tagasi USAsse, valmistuma jaanuari keskpaigas peetavaks EMiks.

Täna-homme lähevad Zagrebis peetaval võistlusel jääle paarissõitjad Natalja Zabijako ja Aleksandr Zabojev, kes Sotši olümpial teatavasti ei saa Eestit esindada, muudel võistlustel aga küll. Universiaadil debüteerib iluuisutajatest Viktor Romanenkov.