ETV sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveer.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
5. detsember 2013, 10:57

Deivil Tserp | käed eemale Marko Kaljuveerist! (13)

Viimase nelja kuu vältel kasutan sellist pealkirjamotiivi teist korda ja mõlemal puhul olen kaitsnud Eesti rahvusringhäälingu (ERR) sporditoimetuse töötajaid.

Esimest korda tuli nii-öelda tuuleveskitega võitlusse asuda augustis Moskvas kergejõustiku MMil, kui Anu Säärits ütles kuldmedali võitnud USA kaugushüppaja Brittney Reese'i asemel Britney Spears.

Toona vahutasid põhiliselt anonüümsed internetikommentaatorid, sõimates naisreporterit valimatute sõnadega, suutmata võtta seda omapärast eksimust mõnusa keelevääratusena.

Praegu on olukord tõsisem ja temperatuur hilissügisele vaatamata Austraaliale omaselt südasuvine, kui maakera kuklapoolel lõõmavad tavaliselt nädalate kaupa tulekahjud.

ERRis lõõmavad juba pikemat aega intriigid. Nüüd on sihtmärgiks valitud sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer, keda väidetavalt tahetakse kohalt kangutada.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles küll eile „Aktuaalsele kaamerale", et ligi 1,5 tundi kestnud sporditoimetuse ja ERRi juhtkonna kohtumise eesmärk ei olnud kedagi ametist vabastada, vaid arutada, mis saab jalgpallist ja teiste spordivõistluste näitamisest ETVs.

Draamateatri direktori kogemusega Allikmaa esitas suurele publikule küllalt usutavalt etenduse „Sõjakirve matmine", ometi arvan, et mingi vimm ja segane seis jäi suletud uste taha kummitama. Kõige piinlikum on muidugi tõsiasi, et siseringile mõeldud koosoleku pidamisest tilgutati teavet teistele meediaväljaannetele.

Milles seisneb Kaljuveeri süü?

Vastus on imelihtne: ta ei olnud hiromant ega näinud ette rattur Rein Taaramäe vähikäiku. Kuuldavasti on Kaljuveerile ette heidetud Tour de France'i näitamist ja seoses sellega suvel kaasnenud viletsaid vaatajanumbreid.

Härra Allikmaa, kahjuks olete spordist sama kaugel kui kägu kosmosest. Püüdke mõista: ühel aastal imelises vormis olev sportlane võib järgmisel aastal olla malts. Paraku läks just nii Taaramäega, keda kimbutasid terviseprobleemid.

Eriti piinlikuks muutus sõda jalgpalli MMi finaalturniiri kajastamise pärast. Uskuge, maailma suursündmust väärib näitama pikkade ja heade tavadega ETV.

Kaljuveeri selja taga on kinžalle välgutanud mitme väikse alaliidu esindajad, kes pole suutnud mõista, miks nende ala otsepildis ETV ekraanile ei pääse. Ent kõiki alasid ei ole võimalik võrdse tähelepanuga soosida. Üldjuhul on Kaljuveer ja tema tiim kaalukausid õigesti paika pannud.