Video: Viljar Voog
Uudised
5. detsember 2013, 14:00

"NÄMM-NÄMM!": pane jõululauale leivakorvikesed pasteedi ja heeringapüreega (14)

Jõulud lähenevad peadpööritava kiirusega ning Õhtulehe toidukool „Nämm-nämm!" peab eetris olema kaks korda nädalas, et selle tempoga sammu pidada. Detsembri esimese nädala oleme pühendanud jõulusuupistetele.

Teisipäeval valmistas restoranide Olde Hansa ja Clazz peakokk Emmanuel Wille juustu ja artišokiga bruschettasid ning täna teeb mees valmis maitsva sisu leivakorvikestele.

Manu retsepti jälgimiseks on vaja:
Maksapasteet põdralihaga (Linnamäe lihatööstus)
Metsapähklid
Vana Tallinn
Petersell
Üks pakk suitsuheeringat
Või
Kolm kartulit
Porrulauk
Sidrun
Pipar
Krõbedad leivakorvikesed
Pohlamoos

Kuna suupisted valmivad kiiresti, siis alustage esmalt kartulitest ja pange nad keema!

Samal ajal tehke valmis maksapasteedipasta. Röstige ja purustage metsapähklid. Segage kokku pasteet, kaks peotäit pähkleid, kahe sõrmeotsajagu musta pipart, peterselli ning väike sorts Vana Tallinna. „Väike karakter juurde," selgitab Manu viimast koostisainet. Ja siis pange külmkappi jahtuma. Nii lihtne esimene segu oligi!

Teise kallale asudes eemaldage esmalt heeringa küljest nahk. Jätke mõni riba kala lõikelauale ning ülejäänu pange köögikombaini koos porru, keedetud kartulite, sidrunist pressitud mahla, pipra ning viilu võiga ja pange masin käima.

Kuni kombain oma tööd teeb, võtke järele jäänud heeringaviilud ning lõigake väikesteks kuubikuteks. Segage tükid valmis saanud püree sisse ja lisage ka siia natukene hakitud peterselli.

Serveerige koos leivakorvikestega. "Meie salarelv," muigab Manu. Võite juba ise köögis kogused leivakeste sisse valmis tõsta, aga miks mitte lasta külalistel ise sellega laua taga vaeva näha. Ongi huvitavam!

Järgmised retseptid juba järgmisel nädalal, kui teisipäeval võtame saates "Nämm-nämm!" ette kõrvitsate marineerimise ning neljapäeval valmib üks korralik eestimaine sült!