Galatasaray ründaja Didier Drogba ja Juventuse kaitsja Giorgio Chiellini asuvad täna selgitama, kumb pääseb Meistrite liiga 1/8-finaali. Juventusele piisab võõrsil viigist, Galatasaray vajab võitu.Foto: GIUSEPPE CACACE
Jalgpall
10. detsember 2013, 23:39

Ronaldost sai rekordiomanik!

Bayern kaotas! Cristiano Ronaldo eksis penaltiga, aga sai rekordiomanikuks! (2)

Jalgpalli Meistrite liigas peeti täna alagrupiturniiri viimane voor gruppides A-D. Nüüdseks on selgunud seitse edasipääsejat - Manchester United, Madridi Real, Pariis Saint-Germain, Manchester City, Müncheni Bayern, täna pääsesid edasi Leverkuseni Bayer ja Piraeuse Olympiakos. Kaheksas õnnelik on selgumisel, sest lumesadu katkestas Galatasaray- Juventuse vahelise kohtumise.

MÄNGUD

A-grupp
Manchester United
–Donetski Šahtar 1:0 (67. Jones) 
Real Sociedad – Leverkuseni Bayer 0:1 (49. Toprak)

Kuigi Šahtar alustas kohtumist edasipääsu nimel vägagi südikalt ning oleks läinud isegi juhtima, oli Manchester United see, kes ise tänu Phil Jonesi väravale skooris. Nii pääseti kolmandast kaotusest sellel nädalal. Leverkuseni Bayer alistas tabeli punase laterni kindlalt 1:0. 

Tabeliseis: ManU 14, Bayer 10, Šahtar 8, Sociedad 1

B-grupp 

Galatasaray – Torino Juventus 0:0 KOHTUMINE KATKESTATUD 32. minutil, jätkub homme
FC Kopenhagen  – Madridi Real 0:2 (25. Modric,48. Ronaldo)

Cristiano Ronaldo tõusis Kopenhaagenis toimunud kohtumisel küll Meistrite liiga ametlikuks rekordiomanikuks, kui sa kirja alagrupiturniiri üheksanda värava, kuid pallur eksis 88. minutil talle omistatud penaltil! 

Istanbuli Galatasaray ja Torino Juventuse vaheline kohtumine jäi aga 32. minutil seisul 0:0 tiheda lumesaju tõttu pooleli, mäng peetakse ilmselt kolmapäeval.

Tabeliseis: Real 16, Juventus 6, Galatasaray 4, Kopenhagen 4.

C-grupp 
Lissaboni Benfica – Pariis Saint-Germain 2:1 (45.Lima, 58. Gaitan - 37.Cavani)
Piraeuse Olympiakos
– Brüsseli Anderlecht 3:1 (33.,58.Saviola, 90+5 Dominguez - 39. Klještan, )

Kreeklased nägid meeletut kaardishow'd, kui Anderlechti poolelt eemaldati lausa 3 mängijat! Lissaboni Benfica võttis küll kindla edasipääseja Pariis Saint-Germaini vastu võidu, kuid see neid edasi ei aita. Omavaheliste mängude tõttu pääseb edasi Kreeka klubi. 

Tabeliseis: PSG 13, Olympiakos 10, Benfica 10, Anderlecht 1

D-grupp
Müncheni Bayern – Manchester City 2:3 (5. Müller, 12. Götze- 26.Silva, 59.Kolarov, 62.Milner)
Plženi Viktoria
– Moskva CSKA 2:1 (76. Kolar- 65. Musa)

Bayern läks küll kodustaadionil 2:1 Manchester City vastu ette, kuid inglased võtsid järgi. Alagrupi võiduks selleks ei piisanud, sest Bayern võitis Cityt võõrsil 3:1.

Plženi Viktoria tegi ilusa lõpu ja teenis kolm punkti, kui alistas Moskva CSKA. Tõsi, CSKA lõpetas mängu üheksakesi. 

Tabeliseis: Bayern 15, Man City 15, CSKA 3, Viktoria 3.

OTSEÜLEKANNE

23.33 Plžen läks lõpuminutitel Moskva CSKA vastu juhtima!

23.20 C-grupp on jätkuvalt põnev! Benfica ja Olympiakos mõlemad 2:1 ees. 10 minutit kohtumiste lõpuni. 

23.08 Šahtari kaitse jääb lootusetult magama ning Phil Jonesil pole raskusi Punased Kuradid 1:0 ette viia. Plženi Viktoria jäi CSKA vastu 0:1 taha.
Ohohoo! Teine Manchesteri klubi leidis samuti inglasliku hoo ning Bayerni vastu on mindud 3:2 ette. 

23.00 Olympiakos läks Anderlechti vastu 2:1 juhtima, edasipääsule on kreeklased nüüd jälle sammukese võrra lähemal.

22.54 Daamid ja härrad, Cristiano Ronaldo on löönud oma üheksanda värava Meistrite liiga alagrupiturniiril. Sellega pälvib ta ka rekordi! 

22.52 Donetski Šahtar peab edasipääsu nimel kastanid tulest välja tooma, sest Leverkusen tõi omad ära - Sociedadi vastu ollakse ees 1:0!

22.49 Lumesadu ei lakka, Galatasaray ja Juventuse vaheline kohtumine on teadmata ajaks ja kuupäevaks edasi lükatud. Ehk selgub B-grupi edasipääseja juba homme?

22.45 Teine poolaeg on alanud!

22.39 Ei tundu küll, et see lumesadu kaugel Türgimaal järgi jääks. Ott Järvela: "Väga nõutute nägudega on need Türgi lumekoristajad. Kuna kaalul on palju - pääs Meistrite liiga veerandfinaali - siis lumelotoga seda selgitada ei tohi!"

22.30 Poolaeg! Anderlecht on Olympiacose vastu näitamas tõsist kiskjaloomust, kui kohtumine viigistatud 1:1. See teeb C-grupi olukorra eriti põnevaks,sest praegusel hetkel on mõlemal taas võrdne arv punkte. Portugalil klubil oleks edasipääsuks vaja hädasti võitu!

22.24 Kohtumine Galatasaray ja Juventuse vahel on ajutiselt katkestatud, sest mängu segab tugev lumesadu. Töölised teevad jooni puhtaks. Eurospordi kommentaator sõnab: Midagi ei toimu, otsin parem miskit süüa.

22.23 Ei oskagi midagi selle peale öelda, tühi värav ja Ashley Young ei suuda väravavahist palli üle tõsta. ManU- Šahtar jätkuvalt 0:0

22.19 Saviola kõmmutab ning Olympiakos on autsaider Anderlechti vastu 1:0 ees!

22.16 Tundub, et tõsiseltvõetavat kohtumist mängitakse vaid Bayerni ja City vahel, Silva skooris 26. minutil Navase söödu abil kena kolli!

22.10 Real Madrid läks kolmandat kohta püüdva FC Kopenhageni vastu 1:0 ette, teistes mängudes skoori avatud pole. Torino Juventus oli lumises Türgis avaväravale lähedal, kuid Tevezi löök Llorentele jäi pisut nõrgaks.

21:57 Šahtaril oli ManU vastu supervõimalus, kui Alex Teixera oli kaitsjatest kiirem, kuid 1:1 olukorras läks pall poole meetri jagu väravast mööda!
Bayern on väga hoos, City vastu ollakse ees juba 2:0! 

21:51 Edasipääsu kindlustanud Bayern läks 5. minutil Thomas Mülleri väravast City vastu 1:0 juhtima! Ka Man City on 1/8 finaalis.

21.45 Avavile on kõigile kohtumistele antud!

20.45: Man United kaotas eelmisel nädalal esmalt 0:1 Evertonile ja siis sama tulemusega 0:1 Newcastle Unitedile. Täna on Meistrite liigas vastaseks väga kõrgelt motiveeritud Donetski Šahtar ning David Moyesi meeskonna eesmärk saavutada vähemalt viik, mis tagaks neile A-alagrupis esikoha. Anna teada, kas Man United suudab sinu meelest täna kaotust vältida?

EELVAADE

Iga grupi kaks paremat pääsevad 1/8-finaali, kolmanda koha omanikud jätkavad Euroopa Liiga 1/16-finaalis ja viimased asuvad nuputama, kuidas teenitud raha nii kulutada, et ka järgmisel hooajal Meistrite Liigasse jõuda. Teeme täpse olukorra puust ja punaseks!

A-grupp: Manchester United – Donetski Šahtar, Real Sociedad – Leverkuseni Bayern. Tabeliseis: ManU 11, Šahtar 8, Bayer 7, Sociedad 1.

ManU edasipääs kindel. Kui Šahtar ja Leverkusen koguvad võrdselt punkte, pääseb tänu omavahelistele mängudele (4:0 ja 0:0) edasi Leverkusen.

B-grupp: Galatasaray – Torino Juventus, Madridi Real – FC Kopenhagen. Tabeliseis: Real 13, Juventus 6, Galatasaray 4, Kopenhagen 4.

Reali esikoht kindel, teise nimel võitlevad Juventus ja Galatasaray. Juventusele piisab viigist, sest isegi kui Kopenhagen alistab Reali, jäävad nad Itaalia klubile omavaheliste mängudega alla (1:1 ja 1:3).

Kui juhtub aga nii, et võidavad Galatasaray ja Kopenhagen, saab edasi Türgi klubi (3:1 ja 0:1).

C-grupp: Lissaboni Benfica – Pariis Saint-Germain, Piraeuse Olympiakos – Brüsseli Anderlecht. Tabeliseis: PSG 13, Olympiakos 7, Benfica 7, Anderlecht 1.

PSG võidab, teine koht on lahtine. Loogilisem tundub autsaider Anderlechti võõrustava Olympiacose edasipääs, sest paremus omavahelistes (1:1 ja 1:0) mängudes tähendab, et Benficaga võrdse punktisumma korral on nemad võidumehed.

D-grupp: Müncheni Bayern – Manchester City, Plženi Viktoria – Moskva CSKA. Tabeliseis: Bayern 15, Man City 12, CSKA 3, Viktoria 0.

Juhtub esimese kohtumise 1:3 kaotanud City täna võtma võõrsil Bayerni vastu sellest etema võidu, on esikoht nende, muidu aga tiitlikaitsja päralt. Plženi vajab Euroopa liigasse pääsemiseks võitu.