Foto: TAIRO LUTTER
Ujumine
10. detsember 2013, 10:00

Kas vigastus lõpetab Liivamäe sporditee? (1)

Eesti üks edukamaid ujujaid Martin Liivamägi läks suve lõpus USAsse eesmärgiga jõuda lühiraja EMiks tippvormi. Paraku vigastas ta selga ja peab operatsioonile minema.

«Kui oleksin suvel teadnud, et midagi sellist juhtub, siis oleksin asjad kokku pakkinud,» avaldab Liivamägi. «Nüüd võtan päeva korraga. Pärast operatsiooni oskab kirurg paremini öelda, kui palju taastumiseks aega kulub.»

Pühapäeva õhtul USAst kodumaale naasnud Liivamägi on tänulik nii alaliidule kui ka doktor Mihkel Mardnale, et ta pääses eile hommikul seljauuringule. «Mul on sama probleem mis Kaarel Nurmsalul (suusahüppaja käis äsja operatsioonil – toim), paraku on mu seis hullem,» avaldab ujuja.

Vigastus tekkis kaks kuud tagasi, kui Liivamägi sooritas jõutõusu. «Läksin kangiga liiga ahneks, tundsin seljas nõksakat. Seejärel käisin massaažis ja kiropraktiku juures ning sain nõelravi. Kahe nädalaga valu taandus.»

Kahjuks andis seljavigastus mõne aja pärast uuesti tunda. «Siis hakkas valu jalga kiirgama, eelmisel nädalal muutus valu väljakannatamatuks,» ütleb Liivamägi. Ja lisab: «Tegin pärast suvist MMi korralikult tööd. Mul on väga kahju, et ei saa meie tugeva koondisega EMile sõita.»