FC Den Boschi logo.Foto: Luizink,Taconis
Jalgpall
10. detsember 2013, 11:47

PIINLIK: Hollandi vutiklubi lubas võltsšeikidele homosid mitte palgata ja naistele eraldi sissepääsud luua

Pole saladus, et mitmed Euroopa kõrgliigade jalgpalliklubid on üle oma võimete elamise tõttu rahaliselt väga raskes seisus. Kui hull olukord kohati on, peegeldab hästi Hollandis tehtud ajakirjanduslik eksperiment.

Nimelt saadeti Madalmaade kõrgliigas hetkel 14. kohal ehk tabeli tagumises kolmandikus asetseva Den Boschi vutiklubi töötajate Guido van de Kampi ja Willem Heereni juurde läbirääkimistele mehed, kes teesklesid Araabiast pärit pururikkaid naftašeike. Eesmärk oli välja uurida, kui kaugele on Den Bosch nõus rahasüsti nimel minema.

Ilmnes, et väga kaugele. Võltsšeigid soovisid peatreeneri vallandamist, klubi ümbernimetamist Dragons Den Boschiks, mänguvormi värvi muutmist ja "musta raha" kasutamist mängijate ostuks. Pole probleemi, teatasid Den Boschi töötajad vastuseks!

Enamgi veel. Kui võltsšeigid nõudsid, et klubi ei palkaks mitte ühtegi homoseksuaalset mängijat, oldi samuti varmalt nõus. Lisaks arutati elavalt alkoholimüügi keelamist Den Boschi staadionil ning mees- ja naissoost pealtvaatajatele eraldi sissepääsude loomist.