Andrus Veerpalu.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
10. detsember 2013, 15:38

Lisatud Veerpalu kiri!

Veerpalu-juhtum eemaldatakse aasta spordihetkede konkursilt tema enda palvel (28)

Palju vastakaid arvamusi tekitanud suusasangari Andrus Veerpalu õigeksmõistmine dopingusüüdistuses eemaldatakse aasta spordihetkede konkursilt, sest seda palus kahekordne olümpiavõitja ise. 

Õhtulehe käsutuses on Veerpalu poolt täna ERRi juhatusele, sporditoimetusele ja Eesti Olümpiakomitee juhtidele saadetud kiri, kus seisab:

"Hindan kõrgelt Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Rahvusringhäälingu poolt ellu kutsutud konkurssi "Eesti aasta spordihetk". Tänan Teid usalduse ja toetuse eest, mille märgiks on kahtlemata ka Rahvusvahelise Spordiarbitraaži õigeksmõistva otsuse esitamine antud konkursile. Kahjuks on otsuse esitamine ajanud Eesti inimesed taas kahte leeri, mis on aga viimane, mida soovin.

See ei ole minu võitlus.

Kujunenud olukorras on mul palve asendada Rahvusvahelise Spordiarbitraaži otsus käesoleval konkursil mõne teise Eesti spordielu mõjutanud sündmusega. Ma ei soovi, et selle otsuse ümber tekkiv arutelu tekitaks täiendavaid pingeid neile, kes ei ole seda kuidagi ära teeninud. Palun ka avalikkusel mõista, et konkursi „Eesti spordihetk 2013“ korraldajad teevad oma tööd parima äranägemise järgi."

Alles kolm kandidaati

Skandaal sai alguse sellest, kui olümpiamängude medalimehed Jüri Jaanson, Erki Nool ja Toomas Tõniste taunisid säärase valiku ülesseadmist aasta spordihetkede konkursile. Nimetatud kolmik saatis ka personaalse kirja rahvusringhäälingu juhtkonnale.

“Aasta spordihetk 2013” konkursile jäävad kandideerima esti vehklejate kuldne pooltund maailmameistrivõistlustel Budapestis, Eesti meeste korvpallikoondise jõudmine Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile ja Eesti meeste jalgpallikoondise 2:2 viik Hollandiga.