Pärnu on mänguks valmis, Bratislava kahjuks mitte.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Võrkpall
10. detsember 2013, 17:21

Pärnu euromäng jääb ära! Klubi tegevjuht: "Müstika!" (1)

Eesti spordikurioosumite kollektsioon täienes täna veel ühe eksponaadi võrra:  Pärnu Võrkpalliklubi sai napilt kaks päeva enne euromängu teada, et vastane ei suvatse kohale tulla.

Kuigi Pärnu saab nüüd Challenge Cupil mänguta 1/8-finaali, on uudis siiski äärmiselt ebameeldiv. "Kes meie kulutused kompenseerib?" küsib klubi tegevjuht Reio Tilk, kellele ei mahu pähe, et Bratislava Volley Team otsuse viimasele minutile lükkas. "Rõõmustamiseks meil põhjust pole, pettunud oleme. Keeruline olukord. Müstika, kuidas saab nii saamatult käituda! Klubi väidetavad rahalised raskused ei sündinud ju viimaste tundide jooksul. Oleks varem teatatud, poleks me kulutusi teinud."

Esimese signaali sai Pärnu võimalikust ebameeldivast stsenaariumist juba eelmisel nädalal, kuid seejärel kinnitas Euroopa alaliit (CEV), et mäng toimub ja Eesti meeskond ostis korduskohtumiseks Slovakkiasse lennupiletid ära.

Tilk usub, et kulud (lisaks veel kodumängu reklaam, kohtunike lennupiletid ja majutus, pallipoisid jne) saadakse ikkagi tagasi: "Kui klubi on pankrotis, siis peaks maksma sealne alaliit ja CEV." Ent ees ootab pikk, tüütu ja segane tee.

Pealegi: eurosarja mindi ju eesmärgiga saada võimalikult rohkem mänge. "Kindlasti on see suureks pettumuseks ka publikule, kes lootis neljapäeval saali tulla. Meid ootab ees nüüd kuuajaline mängupaus," lausus Tilk. 1/8-finaalis kohtub Pärnu tõenäoliselt väga tugeva Itaalia klubi Latina Andreoliga, kes peaks Antverpeni Precurast eeldatavalt üle olema.