Nõmme Kalju esindusmeeskonna koduväljakuks on alates 2012. aastast olnud Kadrioru staadion. Haaberstisse plaanitav jalgpallikompleks olukorda ei muuda.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
10. detsember 2013, 18:23

Nõmme Kalju Haabersti vutikompleksi tarbeks algatatakse detailplaneering, aga esindusmeeskond jääb Kadriorgu

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Nõmme Kalju jalgpalliklubi palvel detailplaneeringu, mis võimaldab rajada Rannamõisa tee alguses asuvatele kinnistutele jalgpallistaadioni.

Idee kohaselt rajatakse alale täismõõtmetes, rahvusvahelistele nõuetele vastav tribüünidega jalgpallistaadion koos seda toetava treeningkompleksi ja infrastruktuuriga. Planeeritava maa-ala suurus on 6 hektarit ja see asub Rannamõisa tee ääres Haabersti ristmiku vahetus läheduses.

Kalju president Kuno Tehva selgitas Õhtulehele, et Haaberstisse rajatav staadion vastaks küll rahvusvahelistele nõuetele, aga klubi esindusmeeskond seda võistlusteks kasutama ei hakkaks, vaid jääks mänge pidama Kadrioru staadionil, mida kasutatakse alates 2012. aastast. Kevadel ja sügisel, kui ilm Kadriorus mängida ei luba, kasutaks Kalju meeskond renoveeritud Hiiu staadioni.

"Haaberstisse tahame rajada Kalju treeningkompleksi. Staadioni katteks oleks kunstmuru, et selle kasutusaega maksimeerida. Mänge peaksid seal meie noorte- ja duubelvõistkond, aga rajame ka tribüüni, et rajatis vastaks rahvusvahelistele nõuetele," rääkis Tehva.

Asukoht Haabersti ringtee juures on juba praegu Arigato spordimajja pesa pununud Kaljule väga meeltmööda. "Meil on treeninggrupid kõigis Tallinna linnaosades ning kui välja jätta Lasnamäe ja Pirita, jõuab Haaberstisse igalt poolt 10 minutiga," põhjendab Tehva.

Jalgpalliliidu juhatus tegi paari aasta eest põhimõttelise otsuse toetada Kalju baasi rajamist 10 miljoni krooniga. Tehva sõnul soovib Kalju, et see summa panustataks Haabersti kompleksi rajamisse.