Hans-Christian Hausenberg.Foto: MARI LUUD
Kergejõustik
10. detsember 2013, 19:06

Treener lõpetas koostöö kergejõustikulootuse Hausenbergiga (16)

Eesti ühe suurema kergejõustikutalendi, 15-aastase Hans-Christian Hausenbergi teivashüppetreener Hendrik Lindepuu teatas noore sportlasega koostöö lõpetamisest.

"Kahetsusega pean teatama, et olen otsustanud lõpetada koostöö Hans-Christian Hausenbergiga. Sügisel seadsin tingimuseks, et ta peaks minu juures treeningutel käima 3x nädalas (2x teivashüppepaigal ja 1x võimlemissaalis). Kahjuks on ta leidnud tee minu treeningutele parimal juhul korra nädalas ning nii on jäänud tegemata paljud olulised asjad, milleta on ettevalmistus sisehooajaks pehmelt öeldes puudulik. Sel viisil ei ole mul võimalik võtta endale vastutust ning tagada tema plaanipärast arengut teivashüppes (arengu all pean ma silmas aastaga vähemalt 40cm isikliku rekordi parandamist). Lisaks erineb minu nägemus noorsportlase teest täiskasvanuna tippu jõudmisest üsna kardinaalselt tema praegusest võistlus- ja treeningpraktikast.

Tänan Hans-Christianit kõigi treenerile pakutud positiivsete emotsioonide eest ning loodan, et ta leiab treeneri, kes suudab tema arengut teivashüppes samamoodi jätkata," kirjutas Lindepuu Õhtulehele saadetud teates.

Võib märkida, et Hausembergi teivashüpperekord on juba praegu 4.82, 40 cm lisamine tähendaks tulemust 5.22.