Londoni Arsenal läks võõrsil Napoli vastu platsile teadmises, et viigiga tagatakse F-alagrupi esikoht. Edasipääsuks piisanuks ka vähem kui kolmeväravalisest kaotusest.Foto: GABRIEL BOUYS
Jalgpall
11. detsember 2013, 23:42

MILLINE DRAAMA! Arsenalist jagu saanud Napoli siiski edasi ei pääsenud (2)

Jalgpalli Meistrite liigas peeti täna alagrupiturniiri viimane voor gruppides E-H. Kaks paremat pääsevad 1/8-finaali, kolmaskoht jätkab euroteekonda Euroopa liiga 1/16-finaalis, viimased on hapupiimased. Dramaatikast mänguõhtul just puudu ei tulnud.

Kõige tulisemad sündmused leidsid aset alagrupis F, kus nii Londoni Arsenal, Dortmundi Borussia kui ka Napoli kogusid võrdselt 12 punkti. Õnnetu kolmanda koha omanik oli lõpuks Arsenalist 2:0 jagu saanud Napoli, suutnuks itaallased ühe kolli veel lüüa, pääsenuks 16 parema hulka juba nemad, mitte aga Arsenal. Samas oli püstihädas Dortmundi Borussia, kes suutis pikalt arvulises vähemuses mänginud Marseille Olympique'i  vastu 2:1 võiduvärava lüüa alles kolm minutit enne kohtumise lõppu.

Itaallaste au - lisaks Napolile oli juba varem välja kukkunud ka Torino Juventus - päästis AC Milan, kes suutis koduväljakul välja võidelda 0:0 viigi Amsterdami Ajaxiga. Seejuures oli Milan juba 22. minutil jäänud platsile kümne mehega, kui punase kaardi teenis nende kapten Riccardo Montolivo. Alagrupi teises matšis nahutas FC Barcelona 6:1 Glasgow Celticut, kübaratriki lõi Neymar.

E-grupis vajas Schalke Baseli vastu kindlasti võitu ja see tulemusega 2:0 ka saadi. Grupi võitis Chelsea, kes alistas viimase mängus 1:0 Bukaresti Steaua.

G-grupis üllatas Viini Austria 4:1 võiduga St Peterburgi Zeniidi üle, kuid et FC Porto kaotas samal ajal Madridi Atleticole, pääses kaheksandikfinaali ikkagi Venemaa klubi.

Kõik 16 parema hulka pääsenud meeskonnad: Manchester United, Madridi Real, Pariis St.Germain, Müncheni Bayern, Chelsea, Dortmundi Borussia, Madridi Atletico, FC Barcelona, Leverkuseni Bayer, Galatasaray, Olympiakos, Manchester City, Schalke, Arsenal, Zeniit, AC Milan.

E-alagrupp

Chelsea - Steaua 1:0 (10. Ba)

Schalke - Basel 2:0 (51. Draxler, 57. Matip) Eemaldamine: 32. Ivanov (Basel)

Tabeliseis: Chelsea 12, Schalke 10, Basel 8, Steaua 3

F-alagrupp

Napoli - Arsenal 2:0 (73. Higuain, 90+3. Callejon) Eemaldamine: 76. Arteta

Marseille - Dortmund 1:2 (14. Diawara - 4. Lewandowski, 87. Großkreutz) Eemaldamine: 34. Payet (Marseille)

Tabeliseis: Dortmund 12, Arsenal 12, Napoli 12, Marseille 0

G-alagrupp

Viini Austria - Zeniit 4:1 (44. ja 51. Hosiner, 48. Jun, 90+3. Kienast - 35. Keržakov)

Atletico - FC Porto 2:0 (14. Raul Garcia, 37. Diego Costa)

Tabeliseis: Atletico 16, Zeniit 6, Porto 5, Austria 5

H-alagrupp

AC Milan - Ajax 0:0 Eemaldamine: 22. Montolivo (Milan)

FC Barcelona - Celtic 6:1 (7. Pique, 40. Pedro, 45., 48. ja 58. Neymar, 72. Tello - 88. Samaras)

Tabeliseis: Barcelona 13, Milan 9, Ajax 8, Celtic 3

Enne mänge:

E-alagrupp: Schalke 04 - FC Basel, Londoni Chelsea - Bukaresti Steaua. Tabeliseis: Chelsea 9, Basel 8, Schalke 7, Steaua 3.

Chelsea edasipääs on absoluutselt kindel, aga esikoht mitte. Kui Chelsea ei suuda Steauat alistada ning Schalke – Basel mäng ei jää viiki, on Chelsea teine. Schalke vajab Baseli edestamiseks igal juhul võitu. Steaua on selles grupis kindlalt viimane.

F-alagrupp: Napoli - Londoni Arsenal, Marseille Olympique - Dortmundi Borussia. Tabeliseis: Arsenal 12, Borussia 9, Napoli 9, Marseille 0.

Marseille kindlalt viimane. Arsenal pääseb edasi, kui väldib Napoli vastu kolmeväravalist kaotust või kui Borussia ei alista Marseille'd. Borussia pääseb edasi, kui alistab Marseille. Kui Borussia ei võida, pääseb Napoli edasi, kui mängib Arsenali vastu välja parema tulemuse, kui Borussia mängus Marseille'ga. Arsenal tagab vähemalt viigiga esikoha.

G-alagrupp: Viini Austria - Peterburi Zeniit, Madridi Atletico - FC Porto. Tabeliseis: Atletico 13, Zeniit 6, Porto 5, Austria 2.

Atletico võitja. Zeniit on teine, kui 1) alistatakse Austria või 2) kui Porto ei alista Atleticot. Austria igal juhul viimane.

H-alagrupp: AC Milan – Amsterdami Ajax, FC Barcelona - Glasgow Celtic. Tabeliseis: Barcelona 10, Milan 8, Ajax 7, Celtic 3.

Barcelona edasi ja kui kodus Celticile ei kaotata, siis ka esimene. Ajax vajab Milani edestamiseks võitu, mis tagaks ühtlasi Barcelonale esikoha. Celtic viimane.