Mis arvad, kas säherdune tantsimine passiks olümpiaalaks?Foto: JUNG YEON-JE
Sport | Muud alad
11. detsember 2013, 10:00

Millised on breiktantsu šansid olümpiakavva pääseda? (3)

Kuna breiktantsu tarbeks on vaja väga head füüsilist vormi ning see hõlmab tehnikaid piruettidest akrobaatika ja sportvõimlemiseni, on ala fanaatikud tõstatanud küsimuse: millal võetakse breiktants olümpiakavva?

Selleks peab eksisteerima aga ametlik breiktantsu alaliit, mida Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) tunnustaks. Seejärel tuleks täita kõikvõimalikud keerulised klauslid ning seejärel spordialade karmis konkurentsis olümpiapääsme eest võidelda.

Teine variant oleks viia breiktants Rahvusvahelise Võistlustantsuliidu alla ja üritada üheskoos olümpiale pääseda, kuid sealgi on kuhi takistusi, millest kaks suurimat: 1) vaevalt klassikalised võistlustantsijad breikarid avasüli vastu võtavad, 2) võistlustants pole siiani olümpiaalade valimisel silma paistnud (näiteks eelmisel olümpiaprogrammi värskendamise võistlusel ei pääsetud isegi kaheksa parema sekka ehk jäädi tahapoole wushu'st ja veesuusatamisest).

Lühidalt öeldes on breikarite šansid minimaalsed. Oktoobris otsustasid mõned tantsijate eestvedajad Zürichis asuva ROKi esinduse ees tantsuga meelt avaldada. Rahumeelne protestiavaldus pöördus aga vägivaldseks, kui üks breiktantsija vigastas kogemata üht vanemat ROKi liiget.