2008. aasta 26. märtsil enne Eesti - Kanada kohtumist vallandus Lillekülas väga tugev lumesadu, aga mäng sai peetud. Lumelabida haaras kätte ka alaliidu president Aivar Pohlak.Foto: MARIANNE LOORENTS
Jalgpall
11. detsember 2013, 11:53

Aivar Pohlak Istanbuli lumesajust: Tallinnas poleks mäng ära jäänud (2)

Istanbulis tuli teisipäeva õhtul pooleli jätta Meistrite liiga B-alagrupi võtmekohtumine Galatasaray ja Torino Juventuse vahel. Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul poleks Tallinnas probleeme olnud, sest Lillekülas on lume jaoks erinevalt Istanbulist olemas täisvalmisolek.

"Võin raudselt öelda, et Tallinnas poleks mäng ära jäänud. Ilmselgelt polnud türklased aga nii klimaatilistel kui ka isiksulistel põhjustel suureks lumesajuks valmis," sõnas Pohlak. "Nagu olen korduvalt öelnud, siis jalgpall on Euroopas talisport ja sellele lahendusele pole alternatiivi."

Lilleküla staadioni tähtsaimad lumemängud on olnud Eesti – Kanada (2008), Eesti - Uruguai ja Eesti – Serbia (mõlemad 2011). Matšis Kanadaga oli sadu kõige hullem ning nii mängu eel kui ka poolajal kutsuti pealtvaatajad appi platsi puhtaks lükkama, kusjuures lumekoristustöid juhtis alaliidu president Pohlak ise.

Aga juba toona oli Lillekülas olemas piisav hulk lumelabidaid, mis on suure väljaku puhastamise vältimatu eeldus. Eile Istanbulis leiti staadionilt vaid umbes kaheksa instrumenti, mille õige otstarve polnud lumelükkamine, vaid liigse vee murult ärakoristamine.

2011. aasta mängudel Uruguai ja Serbiaga oli Eesti esindusstaadioni töötajate tegutsemine silmapaistvalt professionaalne. Kui EM-valikmängus Serbiaga andis kohtunik korralduse karistusala jooned puhtaks lükata, sööstsid labidamehed platsile ning tehti töö ära veidi enam kui minutiga.