Heiki Nabi oli MM-ilt naastes uhke ka hõbemedali üle, aga nüüd vahetab selle välja kuldne autasu.Foto: TAIRO LUTTER
Maadlus
12. detsember 2013, 10:24

Treener Põlluste: vastasel polnud pika päeva lõpus ühtegi väsimusemärki

Heiki Nabi maailmameistriks tõusmisest: ega õhtul kohe magama jääda suutnud! (9)

Maadleja Heiki Nabi, kes tõuseb pärast iraanlase Amir Aziz Ali Akbari positiivset dopinguproovi maailmameistriks, tunnistas, et eile hilisõhtul uudise saanuna ei suutnud ta tavalisel ajal uinuda.

"Ametlikku teadet veel pole, aga uudis on meeldiv, esimene emotsioon võimas. Ega ma ikka rahulikult saanud uinuda, et hakkan alles hommikul sellele asjale mõtlema. Arvan, et jäin magama kusagil kella 2 paiku," kirjeldas kahekordseks maailmameistriks tõusev Nabi õhtuseid üleelamisi.

Kas šampuse ka avasid? "Seda enam mitte. Aga kui teade eile varem tulnuks, siis võib-olla küll."

Treener Henn Põlluste muheles, et helistas Nabile täna hommikul kell 7 ja õnnitles, aga hoolealune oli teadet juba varem kuulnud.

Nii maadleja kui ka tema juhendaja tõdesid, et iraanlase vahelejäämine ei tulnud liiga suure üllatusena. Mõlemad märkisid, et enne kolm aastat tagasi saadud esimest dopingukaristust oli iraanlane 100 kilo mees, karistusest vabanenuna aga tuli kohe raskekaalu.

"Nüüd oli ta 126-127-kilone! Tavaoludes kaal nii palju ei suurene," vangutas Põlluste pead.

Nabi lisas, et ta teab omast käest, kui vaevaliselt on ainult lihasmassi arvelt võimalik kaalu juurde saada.

Septembrikuus Budapestis peetud MMi finaalis üllatas iraanlase tugevus eestlasi. "Ta oli plahvatuslik ja uskumatult hea. Mõtlesin, kas ta ongi nii andekas ja nii palju üle," meenutas Nabi üleelamisi. "Nüüd tagantjärele saime põhjuse ilmselt teada."

Põlluste sõnul hakkas ta pärast finaali hoolealusega analüüsima, kus ise mööda on pandud. "Heiki on võhma ja jõu poolest absoluutses maailma tipus. Ent maadluspildi poolest maadleski tema päeva viimast, iraanlane aga nagu esimest matši - too oli nii võimas, polnud ühtegi väsimusemärki. Mõtlesin, et kas ja kus me oleme matšidevahelise taastumisega mööda pannud."