Glebova sai teist korda karjääri jooksul vabakavas üle 100 punkti. Foto: MATI HIIS
Talisport
16. detsember 2013, 07:00

Glebova: tiitlivõistlustel tuleb raskem kava

Taliuniversiaadil Itaalias Trentos sai Jelena Glebova iluuisutamise naiste üksiksõidus 152,92 punktiga 4. koha, pronksmedalist jäi lahutama vähem kui kaks punkti.

"Medalita jäämise üle on muidugi väga kahju, olin ju sellele nii lähedal. Pean tunnistama, et esikolmik oli minust tugevam," ütles Glebova Õhtulehele.

Ta oli neljas ka lühikava järel ning kuigi suutis vabakavaga mööduda vabakavaga mööduda jaapanlannast Saya Uenost, tuli omakorda mööda lasta venelanna Sofia Mišina (kokku 154,89 punkti). Esikoha võttis teine venelanna Sofia Birjukova (161,91) ja teise koha itaallanna Valentina Marchei (160,18).

Glebova võistles nädal varem Dortmundis, kus sai esikoha. "Kokkuvõttes jään nende kahe nädalaga väga rahule, võistlesin stabiilselt, tõusin maailma edetabelis. Täna tuli teist korda karjääri jooksul rahvusvahelisel võistlusel vabakava punktisumma üle 100. Ning täna uisutasin ainult baaskava, tiitlivõistlusteks lisame raskemaid elemente," selgitas Glebova.

Kõik järgmised kuud toovad ühe tiitlivõistluse: jaanuaris on EM, veebruaris olümpia, märtsis MM.

Glebova on märgatavalt arenenud artistlikkuse osas, eile sai ta näiteks selle eest vabakavas üle 53 punkti. "Jah, sel hooajal tegin sammu edasi, hinne on paranenud. Järelikult oli otsus hakata tegema koostööd kõrgema klassi koreograafidega õige, see toob tulemuse," lisas Glebova.

Meeste üksiksõidus pälvis Viktor Romanenkov 182,84 punktiga 10. koha. Treener Anna Levandi märkis ERRile, et nüüd on eesmärk kerkida 200 punkti meheks.